Petitchef

Prăjitură răsturnată cu mere și scorțișoară

Desert
15 porții
30 min
45 min
Ușor
Mere si scortisoara - miros de sarbatoare in fiecare zi!

Ingrediente

Numarul de porții: 15
Caramel: 150 g zahar

Strat de mere: 2 mere 2 linguri scorțișoară

Blat: 5 ouă, 5 linguri zahar, 5 linguri făină, 1 plic budinca de capsuni, 1 plic praf de copt, sare.

Preparare

  • Se caramelizează zaharul și se îmbracă cu el pereții formei în care urmează sa coaceți prăjitura.
  • Se curata merele și se taie felii apoi se pun peste caramel și se presară scorțișoară.
  • Se bat ouăle cu sare și zahar apoi se adaugă praful de budinca , praful de copt și faina. Se pune compoziția peste mere și se coace 45 de minute la 160 grade. Se răstoarnă fierbinte din forma și se servește rece.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu mere si caramel
Prajitura rasturnata cu mere si caramel
6 porții
40 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Prăjitură răsturnată cu prune
Prăjitură răsturnată cu prune
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Lemnul dulce - ScortisoaraLemnul dulce - Scortisoara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: