Petitchef

Coltunasi cu visine

Desert
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se sparge oul, se adauga o jumatate de coaja plina cu apa rece, se amesteca, se pune putina sare si se cerne deasupra faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se intinde imediat sub forma de foaie.
  • Se taie foaia in patrate cu latura de 4 cm, se pune umplutura pe un colt, se lipesc patratele in triunghi.
  • Se curata fructele de codite si de samburi, dupa ce s-au spalat in mai multe ape reci. Se amesteca cu zahar tos si se pun pe o strecuratoare sa stea jumatate de ora. Siropul obtinut se fierbe pe foc mic timp de 15 minute, apoi se amesteca intr-o farfurie mare, cu o cana de smantana.
  • Se fac coltunasi din aluatm apoi se umplu cu visine scurse si se fierb in apa fierbinte. Se scot si se acopera cu smantana. Se servesc imediat(calzi).

Rețete inrudite

YouTube

Gravity cake



Întrebări:




Comentarii:

nadejda, 24/10/2010

Dar...daca se umplu numai cu visine fara zahar...si se imbraca in miere dupa ce se fierb...sunt de vis...Dar foarte putini stiu cat de buni sunt...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum sa faceti ganache de ciocolata?
Cum sa faceti ganache de ciocolata?
7 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Quiche cu morcovi, ardei si rosii
Quiche cu morcovi, ardei si rosii
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Quiche vegetariana
Quiche vegetariana
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează