Petitchef

Coltunasi cu visine

Desert
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g visine

300 g zahar

250 ml smantana

1 cana smantana

1 ou

faina cat cuprinde

Preparare

  • Se sparge oul, se adauga o jumatate de coaja plina cu apa rece, se amesteca, se pune putina sare si se cerne deasupra faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se intinde imediat sub forma de foaie.
  • Se taie foaia in patrate cu latura de 4 cm, se pune umplutura pe un colt, se lipesc patratele in triunghi.
  • Se curata fructele de codite si de samburi, dupa ce s-au spalat in mai multe ape reci. Se amesteca cu zahar tos si se pun pe o strecuratoare sa stea jumatate de ora. Siropul obtinut se fierbe pe foc mic timp de 15 minute, apoi se amesteca intr-o farfurie mare, cu o cana de smantana.
  • Se fac coltunasi din aluatm apoi se umplu cu visine scurse si se fierb in apa fierbinte. Se scot si se acopera cu smantana. Se servesc imediat(calzi).



Comentarii:

nadejda, 24/10/2010

Dar...daca se umplu numai cu visine fara zahar...si se imbraca in miere dupa ce se fierb...sunt de vis...Dar foarte putini stiu cat de buni sunt...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Coltunasi ca la mama acasa....
Coltunasi ca la mama acasa....
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Coltunasi cu carne
Coltunasi cu carne
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Coltunasi cu branza
Coltunasi cu branza
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: