Petitchef

Ravioli cu ricotta

Felul principal
2 porții
2 ore
5 min
Ușor
  • Ravioli cu ricotta
  • Ravioli cu ricotta, poza 2
  • Ravioli cu ricotta, poza 3
  • (3.88/5 - 8 voturi)
  • 4
  • 26
Ravioli cu ricotta
 
Usor de preparat, ravioli cu branza asigura reusita unei cine delicioase.
Ravioli au fost preparate de un bucatar din Venetia in secolul al 14-lea. De obicei, aceste paste sunt fierte si servite cu sos condimentat si exista sute de moduri de a le pregati: cu carne tocata, cu legume, cu smantana sau sos de rosii.
Aluatul se prepara foarte usor – oua, faina, sare, ulei de masline si apa. Dimensiunea clasica a pastelor este de marimea unei linguri.

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Pentru aluat:

200 gr faina

2 ou

1 lingura ulei de masline


Pentru umplutura:

150 gr ricotta

cateva frunze de busuioc proaspat

sare si piper

Materiale

masina de intins aluatul (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Ravioli cu ricottaSe amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
  • Etapa 2 - Ravioli cu ricottaInveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
  • Etapa 3 - Ravioli cu ricottaSe amesteca ricotta cu busuiocul tocat si se adauga sare si piper.
  • Etapa 4 - Ravioli cu ricottaDupa ce aluatul s-a odihnit intideti-l cat mai subtire, folosindu-va de sucitor sau masina de intins aluat.
  • Etapa 5 - Ravioli cu ricottaSe taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
  • Etapa 6 - Ravioli cu ricottaLuati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc.
  • Etapa 7 - Ravioli cu ricottaAcoperiti cu un alt patrat de aluat si apasati marginile cu degetele, apoi sigilati-le apasand marginile cu o furculita.
  • Etapa 8 - Ravioli cu ricottaPuneti ravioli la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
  • Etapa 9 - Ravioli cu ricottaSe serveste cu sos de rosii si parmezan ras. Raviolii sunt gata! Pofta buna sa aveti!

Video

YouTube

Observații:

Umplutura : puteti ce doriti


Comentarii:

28/10/2018

EXCELENTE!!!

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
Petitchef_ro, 23/10/2018

Exact, nu i-am gatit.Ne-am apucat asa din senin sa scriem o reteta si sa mai facem si un videoclip la ea, cat mai explicit...ca doar altceva nu avem de facut decat se ne pierdem timpul.

(0) (0) Abuz
09/09/2017

Cred si eu , ca nu -i ea gatit nici o data!

(0) (0) Abuz
08/09/2017

Cred ca nu i ati gatit niciodata! fie ca sun travioli, tortellini sau coltunasi (asta pe romaneste), acest fel de mancare nu este asa usor de preparat precum spuneti. cine se apuca de coltunasi trebuie sa-si rezerve o jumatate de zi pentru asta si sa aiba putina pricepere la facut foi deoarece nu exista niste proportii fixe pt. faina, ulei, apa, ou ele variind in functie de calitatea fainii. la noi coltunasii se servesc cu smantana si unt topit.

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: