Petitchef

Clatite cu sunca, ricotta si sparanghel

Felul principal
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru:

6 clatite avem nevoie de 6 felii de sunca,

500 g branza ricotta amestecata cu

3-4 linguri de codite de ceapa verde.


Sos bechamel:

500 ml lapte

1-2 linguri de faina

2 linguri de unt

sare si piper dupa gust

Preparare

  • Fiecare clatita se asterne cu o felie de sunca, cu 1-2 linguri de ricotta cu ceapa si se adauga 4-5 fire de sparanghel apoi se ruleaza si se aliniaza alaturi de celelalte clatite, intr-o forma din ceramica. Se acopera cu sos bechamell, se da la cuptor si se coace pana se rumeneste frumos bechamel-ul.
  • Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina in ploaie si se 'prajeste' putin in unt urmeaza laptele, adaugat incetinel, timp in care amestecam incontinuu pt a evita formarea cocoloaselor.
  • Se fierbe pana se ingroasa se foloseste imediat, daca nu, trebuie acoperit cu o folie de plastic pusa direct pe sos .
  • Sunt foarte gustoase, foarte satioase. Se pot servi si calde si reci.

Poze

Clatite cu sunca, ricotta si sparanghel, poza 1Clatite cu sunca, ricotta si sparanghel, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clatite brasovene
Clatite brasovene
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Clatite samosas
Clatite samosas
8 porții
2h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1h32m
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Sparanghel – colectie de reteteSparanghel – colectie de reteteRicotta - urda italianaRicotta - urda italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: