Smochine in rom

(4.25/5 - 4 voturi)


  • Smochine in rom
  • Smochine in rom, Poza 2
  • Smochine in rom, Poza 3
  • Smochine in rom, Poza 4
  • Smochine in rom, Poza 5
  • Smochine in rom, Poza 6
  • Smochine in rom, Poza 7
  • Smochine in rom, Poza 8
  • Smochine in rom, Poza 9
  • Smochine in rom, Poza 10
  • Smochine in rom, Poza 11
  • Smochine in rom, Poza 12
  • Smochine in rom, Poza 13
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 40 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 500 g. smochine uscate
- 1 portocala
- 1 baton de scortisoara
- 500 ml. vin alb
- 100 g. zahar
- 125 ml. rom

Preparare:

Etapa 1:

Smochinele se aseaza intr-o strecuratoare, se oparesc cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga.Se clateste borcanul cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga pe un prosop textil.

Etapa 2:

Portocala se spala cu apa fierbinte si se rade coaja. Se taie apoi in jumatate si se stoarce sucul.
Vinul se da in fiert cu scortisoara, zahar, suc si coaja de portocala pentru aproximativ 5 minute.

Etapa 3:

Portocala mea a fost una din aia infestata cu e-uri si alte porcarii asa ca pus doar sucul.Se adauga rom:
Smochinele se introduc in borcan si se acopera cu zeama fierbinte.

Etapa 4:

Se lasa totul sa se racoreasca putin:Se inchide apoi ermetic borcanul si se lasa la frigider cel putin o saptamana inainte de a fi consumat sau daruit, sa se marineze."Termenul de "valabilitate" pentru smochinele la borcan este de cca. 6 luni.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:


Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăGruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilorGruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilor

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale