Petitchef

Smochine in rom

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Smochinele se aseaza intr-o strecuratoare, se oparesc cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga.Se clateste borcanul cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga pe un prosop textil.
  • Portocala se spala cu apa fierbinte si se rade coaja. Se taie apoi in jumatate si se stoarce sucul.
    Vinul se da in fiert cu scortisoara, zahar, suc si coaja de portocala pentru aproximativ 5 minute.
  • Portocala mea a fost una din aia infestata cu e-uri si alte porcarii asa ca pus doar sucul.Se adauga rom:
    Smochinele se introduc in borcan si se acopera cu zeama fierbinte.
  • Se lasa totul sa se racoreasca putin:Se inchide apoi ermetic borcanul si se lasa la frigider cel putin o saptamana inainte de a fi consumat sau daruit, sa se marineze."Termenul de "valabilitate" pentru smochinele la borcan este de cca. 6 luni.


Poze

Smochine in rom
Smochine in rom - poza 2
Smochine in rom - poza 3
Smochine in rom - poza 4
Smochine in rom - poza 5
Smochine in rom - poza 6
Smochine in rom - poza 7
Smochine in rom - poza 8
Smochine in rom - poza 9
Smochine in rom - poza 10
Smochine in rom - poza 11
Smochine in rom - poza 12
Smochine in rom - poza 13

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Smochine cu branza de capra si miere
Smochine cu branza de capra si miere
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Chec cu smochine si migdale
Chec cu smochine si migdale
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu smochine si struguri
Tarta cu smochine si struguri
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu smochine - petitchef
Tarta cu smochine - petitchef
7 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cu smochine si pancetta
Paste cu smochine si pancetta
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! 10 motive sa consumam smochine 10 motive sa consumam smochine Si noi ce mai gatim cu...smochine? Si noi ce mai gatim cu...smochine?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează