Petitchef

Sweet arpacas

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
200 g arpacas (in comert gasiti arpacas din grau sau din orz)

400 g branza dulce

200 g stafide

4 oua intregi

4 mere dulci decojite

1 cana lapte

coaja de la 1/2 lamaie

1,5 lingurite scortisoara

4 linguri fructoza

1 lingurita esenta rom

1 lingurita esenta vanilie

Preparare

  • 1. Arpacasul se curata de impuritati si se spala bine (in minim 6 ape) dupa care se pune la fiert in apa cu 1 lingurita esenta rom (la 200 g arpacas se pun de 8 ori mai multe masuri apa). Arpacasul se fierbe la foc mic, fara sa se amestece in el, timp de 40-60 min, pana cand infloreste si se sfarama usor intre degete.
    2. Stafidele se clatesc sub jet de apa si se pun la inmuiat intr-un bol cu lapte.
    3. Merele se decojesc si se taie cubulete de aprox. 1 cm latura. Bucatelele de mere se pun intr-o tava de iena si se presara peste ele putina scortisoara si fructoza. Se dau la cuptor pana se inmoaie.
    4. Cele 4 oua se bat bine cu telul si se amesteca cu 2 linguri fructoza, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Branza dulce se piseaza cu o furculita si se incorporeaza treptat cu ouale batute. La amestecul de branza cu oua se adauga jumatate din cantitatea de stafide inmuiate in lapte. Toata compozitia se amesteca usor pana se omogenizeaza.
    5. Intre timp s-a fiert si arpacasul. Strecuram surplusul de apa din oala si amestecam arpacasul cu 2 linguri fructoza, esenta de rom, o lingurita de scortisoara, restul de stafide inmuiate in lapte. Bucatelele de mere coapte se rastoarna peste arpacas si se amesteca usor.
    Luam o tava de iena in care am copt initial merele, o ungem cu putin unt si asezam 2 straturi:
    -stratul de arpacas cu mere coapte
    -apoi stratul de branza dulce cu oua.

    Punem budinca la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se face o crusta aurie si oul se intareste.
    Cand s-a copt lasam budinca de arpacas sa se raceasca putin si o taiem ca si feliile de placinta. Se poate servi calda sau rece...este delicioasa in ambele variante.

Întrebări:




Comentarii:

06/05/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Buna!!!!!!

(0) (0) Abuz
31/03/2013

Super! M-a derutat un pic fructoza, dar m-am descurcat!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Arpacas cu nuci
Arpacas cu nuci
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec cu mere, nuci si stafide
Chec cu mere, nuci si stafide
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Un desert din arpacas si uneori coliva
Un desert din arpacas si uneori coliva
8 porții
1h40m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: