Petitchef

Pasca traditionala

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru aluat:

500 grame faina

25 g drojdie

100 g zahar

275 ml lapte

100 grame unt

2 galbenusuri

un praf de sare

arome - coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, vanilie


Pentru umplutura:

500 grame branza dulce

6 oua

250 grame zahar

1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie


coaja de lamaie

pesmet pentru tapetat aluatul

Preparare

  • Incepem cu aluatul:
    Intr-un castron mare cernem faina ...sa fie mai pufoasa si aerisita pentru a dospi repede si bine.Incalzim laptele in care dizolvam zaharul si vanilia. Topim si untul separat.
  • In mijlocul fainii facem o scobitura in care pregatim maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat mai devreme, care trebuie sa fie caldut nu fierbinte, apoi presaram peste maia o mana de faina si o lasam la loc cald cam 10-15 minute, sa creasca, pana se crapa faina.
  • Intre timp luam galbenusurile si le frecam cu sare, coaja de lamaie sau portocala. Albusurile le dam deoparte, puteti sa le congelati si sa le folositi la alte prajituri.
  • Adaugam la maia, restul de lapte caldut si galbenusurile amestecand cu mana si framantam usor, adaugand treptat putin cate putin unt topit care trebuie sa fie caldut.
  • Cand a terminat lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, intr-un loc cald, ferit de curenti.
  • Umplutura:
    Amestecam branza cu ouale, zaharul , coaja de lamaie, esente si un praf de sare. Omogenizam bine si lasam deoparteDaca punem si stafide le lasam cateva minute in esenta de rom si apoi le adaugam.
  • Dupa ce aluatul a crescut luam o bucata si modelam baza pascutei si o vom pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Din restul de aluat vom pregati impletitura de pe margine, dar putem face si o cruce pentru mijloc.
  • Preincalziti cuptorul. Introducem tava cu aluatul pentru aproximativ 10 minute sau cat sa prinda o crusta. Facem acest lucru pentru a nu se incruzi aluatul atunci cand vom pune branza.
  • Dupa ce am scos tava presaram peste aluat putin pesmet si turnam compozitia de branza.In mijloc vom punem impletitura in forma de cruce.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pasca fara faina
Pasca fara faina
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pasca traditionala ( aluat facut la masina de paine)
Pasca traditionala ( aluat facut la masina de paine)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pasca
Pasca
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala
Crêpes suzette, reteta traditionala
12 porții
2h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPasca franta si vinul turnat - sacrificiul christicPasca franta si vinul turnat - sacrificiul christic

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: