Tarta cu mere

(4.47/5 - 726 voturi)
111 comentarii


Ingrediente:

100 g unt sau margarina
100 ml ulei
350 g zahar
250 g faina
150 ml lapte
1 pachet praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
3 mere medii

Preparare:

In tava in care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarina,careia ii adaugam jumatate din zahar si jumatate de lingurita de scortisoara.

Cu o lingura de lemn amestecam pana la topirea zaharului si caramelizarea lui.

Curatam cele 3 mere (daca sunt mai mari ajung si 2) si le scoatem cotorul,scobindu-le. Le taiem in felii de cca 1,5 cm.

Luam tava de pe aragaz si asezam feliile de mere.

Mixam cele 3 oua cu zaharul ramas,apoi adaugam 100 ml ulei ,150 ml lapte si o esenta.(eu am folosit rom)
Adaugam faina cernuta amestecata cu un pliculet de praf de copt.
Mixam bine si turnam peste mere.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute,depinde putin de cuptorul dvs.

Asezam deasupra o farfurie si intoarcem cu fundul in sus.
Sa aveti pofta !
Are un parfum atat de placut si delicat ,tinand sa precizez ca nu sunt fan scortisoara.Este foarte pufoasa,iar dulceata caramelului se imbina minunat cu merele acrisoare.





Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 26/10/2013, 21:23

Cred ca este delicioasa prajitura, siropul de zahar ars are o aroma deosebita.multumim de reteta. ati uitat sa treceti ouale la ingrediente....le-am cautat pana le-am gasit in tehnica de preparare.oricum le-am gasit.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 26/07/2014, 22:34

E minunata, insa nu prea am inteles etapa cu caramelizarea, caci mi-a ramas 1/2 din caramel pe vas...Sau poate trebuie prima data topit zaharul si apoi pus untul ? Intr-adevar gustul e minunat si caramelul e cheia !

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 25/08/2013, 14:34

Cred ca lipsesc unele precizari...merele se pun in zaharul caramelizat RECE sau CALD?IAR CELE 180 DE GRADE AU DUS LA CARBONIZAREA MARULUI.UN ESEC...SAU SA SE REVINA CU DETALII...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/02/2017, 14:59

E foarte gustoasa si rapida, dar principalul e ca s-a primit din prima,doar ca e prea dulce, data viitoare voi pune mai putin zahar! La sigur o mai gatesc!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 19/10/2014, 10:37

Si oualele de ce nu apar la ingrediente....rasar asa pe la jumatatea retetei....?????????nu vi se pare normal sa includeti toate alimentee necesare????

(0) (0) Abuz
DIANA30
3 / 5DIANA30
Postat 25/08/2015, 08:39

Avem o oferta speciala si noua de lucru part-time . Cereti mai multe informatii la adresa de email zkz01&yahoo.com

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/01/2013, 12:38

Grozava tarta si super usor de facut.Am facut-o ieri, s-a papat pana azi, iar acum am inca o "tura" in cuptor.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/11/2013, 00:51

Este super-rapida si supergustoasa !!!
O fac de cel putin doua ori pe saptamana...
Multzutmesc PetitChef !!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (111)

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Strudelul cu mere - specialitate vienezaStrudelul cu mere - specialitate vieneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale