Petitchef

Tarta elvetiana cu mere si pere

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
4 mere,

2 pere,

200- 250 g faina,

100 g zahar tos,

75 gr unt,

3 oua,

4 linguri lapte,

1 plic zahar vanilat,

1 plic praf de copt,

coaja rasa de citrice,

ulei pentru uns tava,

peltea de mere sau miere,

un pic de scortisoara.

Preparare

  • Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga untul la temperatura camerei, taiat in cubulete mici si se continua mixarea pana ce crema devine spumoasa.
  • Se presara faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  • Deasupra se aseaza felii de mere si de pere, iar in centru 3 mere taiate si curatate de samburi si coaja, crestate, in care se pune un praf de zahar amestecat cu scortisoara.
  • Se presara un pic de zahar peste toate fructele si se da tava la cuptor, la 180 °C. Se face proba scobitoarei. Cand se scoate din cuptor se ung merele din centru cu peltea de mere topita sau cu miere amestecata cu un pic de scortisoara.

Poze

Tarta elvetiana cu mere si pere, poza 1Tarta elvetiana cu mere si pere, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

cnstantin, 12/11/2016

Ff bon

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Iula, 30/09/2017

A iesit aluatul destul de sec pentru ca nu ati spus cand se adauga laptele,pacat de reteta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si ciocolata
Tarta cu pere si ciocolata
4 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mere si portocale
Tarta cu mere si portocale
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta elvetiana cu pere si mere
Tarta elvetiana cu pere si mere
8 porții
55 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta Normanda cu mere si migdale
Tarta Normanda cu mere si migdale
10 porții
2h50m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Gruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilorGruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilorBeneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereEmmentaler sau branza elvetianaEmmentaler sau branza elvetiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: