Petitchef

Prajitura de toamna

Desert
4 porții
50 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru aluat:

Pentru crema:

Pentru dichisit prajitura:

Preparare

  • Sa purcedem deci cu preparatul aluatului: Intr-un vas maricel freaca galbenusurile de oua cu toata cantitatea de zahar. Adauga apoi sucul de morcovi (reteta aici), uleiul, scortisoara, nucsoara, morcovii dati pe razatoarea mica, merele date pe razatoarea mare si amesteca bine. Faina o amesteci cu lingurita de praf de copt si o adaugi compozitiei de mai sus.
  • In cele din urma adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor. Compozita o torni intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptorul preincalzit aproximativ 45 minute (pana ce trece de testul scobitorii). Dupa ce s-a racit bine, si doar atunci, aluatul se taie in 2 felii.
  • Crema o prepari doar in momentul in care aluatul este complet racit. Intr-o cratita freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adauga faina, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Amestecul il lungesti cu 50 ml lapte pentru inceput, apoi adaugi si restul de lapte. Compozitia aceasta o pui pe foc mic si amesteci mereu avand grija sa nu se prinda. Cand pasta a capatat consistenta unei budinci o iei de pe foc, si imediat adaugi albusurile batute spuma tare.
  • Nu astepta sa se raceasca crema pentru ca se intareste si nu vei mai reusi sa o intinzi. Insiropeaza cele doua felii de aluat cu sucul de caise. Pune prima felie de aluat inapoi in forma de tort, apoi jumatate din cantitatea de crema. Deasupra punem a 2a felie de aluat, usor, fara sa presezi, apoi restul de crema. Cand crema s-a mai racit un pic, pastreaza prajitura in frigider pentru o ora.
  • Gelatina o dizolvi in sucul de caise si o lasi sa se umfle timp de 10 minute. Intre timp cureti perele si le tai cubulete. Amesteci putin in sucul cu gelatina, apoi adaugi perele, zaharul, lichiorul si mirodeniile si le pui pe foc pentru aproximativ 2 minute. Atentie sa nu inceapa sa fiarba pentru ca se distruge gelatina! Ultimul strat a prajiturii va fi aceasta compozitie de pere (racita in prealabil). Prajitura va sta la rece pentru cel putin 3 ore.
  • Daca crezi ca e necesar poti imbraca prajitura in frisca. preferat sa o las "golasa", prea tare imi placea jocul de galben dintre aluat-crema-compozitia de pere.Sa nu va sperie lungimea listei prajitura este mult mai usor de realizat decat pare la prima vedere.Gata, ma duc pentru ca ma asteapta o felie de prajitura.

Poze

Prajitura de toamna, poza 1
Prajitura de toamna, poza 2
Prajitura de toamna, poza 3
Prajitura de toamna, poza 4

Întrebări:



Video sugerat

YouTube


Comentarii:

18/09/2018

Nu se prea gasesc caise toamna. Iar cu aceasta reteta, sigur dai in diabet !

(0) (0) Abuz
28/09/2015

Este foarte lunga aceasta reteta,ce fac cele care acum se obisnuiesc sa gateasca? Selectati anumite retete care nu necesita experienta si pot invata mult mai usor din retete usoare.

(2) (0) Abuz
27/09/2015

Super buna!!!!!

(0) (0) Abuz
26/09/2015

Yam,yam.....bun.

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 26/09/2015

Bravo !!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu morcovi
Prajitura cu morcovi
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Prajitura intoarsa, cu nectarine
Prajitura intoarsa, cu nectarine
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu struguri si caise
Prajitura cu struguri si caise
5 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.