Petitchef

Tartalete cu zmeura

Desert
4 porții
90 min
20 min
Foarte ușor
Mici si ochioase, tartaletele noastre cu zmeura sunt pe gustul dvs. Vreti sa le incercam?

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 pate sablée


Pentru creme de patiserie :

250 ml lapte

1 baton de vanilie

2 galbenusuri

60 gr zahar

20 gr amidon de porumb

250 gr zmeura

zahar pudra

Materiale

forme de tartalete

Preparare

  • Etapa 1 - Tartalete cu zmeura
    Crema de patiserie:
    Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Separat, intr-un castron, frecati galbenusurile de ou cu zaharul. Frecati pana se deschide la culoare. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Tartalete cu zmeura
    Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus. Varsati totul intr-un vas si puneti la foc mediu.
  • Etapa 3 - Tartalete cu zmeura
    Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand se ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Lasati sa se raceasca si puneti o folie direct peste crema, evitand astfel formarea unei pelicule.
  • Etapa 4 - Tartalete cu zmeura
    Intindeti aluatul de patiserie si cu ajutorul unui bol taiati 4 cercuri de aluat
  • Etapa 5 - Tartalete cu zmeura
    Puneti discurile de aluat taiate in matritele dvs. de tartalete, pe care le-ati uns in prealabil cu unt. Intepati aluatul in partea de jos cu o furculita. Dati la rece timp de 30 minute, apoi coaceti timp de 20 minute la 180°C.
  • Etapa 6 - Tartalete cu zmeura
    Dupa ce cojile s-au copt si racit iar crema este rece, se toarna in fiecare forma un strat generos de crema.
  • Etapa 7 - Tartalete cu zmeura
    Deasupra puneti zmeura si pudrati cu zahar farin.
  • Etapa 8 - Tartalete cu zmeura
    Hmmmm... Delicioase!

Video

YouTube

Poze

Tartalete cu zmeura, poza 1Tartalete cu zmeura, poza 2Tartalete cu zmeura, poza 3Tartalete cu zmeura, poza 4

Observații:

Folosirea zmeurei : Se recomanda folosirea zmeurei proaspete. Daca folositi congelata, alegeti alt topping in loc de zahar pudra.

Întrebări:

Si aluatul cum se face?

Răspuns:

Noi am folosit aluat din comert. Tot in comert se gasesc si aceste cosulete, daca va este mai usor sa le cumparati.




Comentarii:

Prenume, 05/06/2017

De ce nu le spui simplu, tarte?

(0) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Pentru ca nu sunt tarte! Tartaletele sunt o invenție a bucătăriei italian-austriacă și de fapt originea lor vine de la maniera neapolitană de pregătire a tartelor, pe care bucătăria vieneză și cea franceză au adaptat-o pentru decorarea diferitor resturi de produse, iar uneori a garniturilor, pentru a le face mai festive și mai atractive


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu zmeura (fructe de padure)
Cheesecake cu zmeura (fructe de padure)
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Ceai de iasomie / zmeura
Ceai de iasomie / zmeura
1 porții
7 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
12 porții
3 ore
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Zmeura- izvor de vitamine si mineraleZmeura- izvor de vitamine si minerale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: