Petitchef

Tartalete cu zmeura

Mici si ochioase, tartaletele noastre cu zmeura sunt pe gustul dvs. Vreti sa le incercam?

Desert
4 porții
1 h 30 m
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Pentru creme de patiserie :

Materiale

  • forme de tartalete

Preparare

  • Etapa 1 - Tartalete cu zmeura
    Crema de patiserie:
    Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Separat, intr-un castron, frecati galbenusurile de ou cu zaharul. Frecati pana se deschide la culoare. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Tartalete cu zmeura
    Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus. Varsati totul intr-un vas si puneti la foc mediu.
  • Etapa 3 - Tartalete cu zmeura
    Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand se ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Lasati sa se raceasca si puneti o folie direct peste crema, evitand astfel formarea unei pelicule.
  • Etapa 4 - Tartalete cu zmeura
    Intindeti aluatul de patiserie si cu ajutorul unui bol taiati 4 cercuri de aluat
  • Etapa 5 - Tartalete cu zmeura
    Puneti discurile de aluat taiate in matritele dvs. de tartalete, pe care le-ati uns in prealabil cu unt. Intepati aluatul in partea de jos cu o furculita. Dati la rece timp de 30 minute, apoi coaceti timp de 20 minute la 180°C.
  • Etapa 6 - Tartalete cu zmeura
    Dupa ce cojile s-au copt si racit iar crema este rece, se toarna in fiecare forma un strat generos de crema.
  • Etapa 7 - Tartalete cu zmeura
    Deasupra puneti zmeura si pudrati cu zahar farin.
  • Etapa 8 - Tartalete cu zmeura
    Hmmmm... Delicioase!

Observații:

Folosirea zmeurei : Se recomanda folosirea zmeurei proaspete. Daca folositi congelata, alegeti alt topping in loc de zahar pudra.

Poze

Tartalete cu zmeura
Tartalete cu zmeura - poza 2
Tartalete cu zmeura - poza 3
Tartalete cu zmeura - poza 4

Întrebări:

Si aluatul cum se face?

Răspuns:

Noi am folosit aluat din comert. Tot in comert se gasesc si aceste cosulete, daca va este mai usor sa le cumparati.




Comentarii:

Prenume, 05/06/2017

De ce nu le spui simplu, tarte?

(0) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Pentru ca nu sunt tarte! Tartaletele sunt o invenție a bucătăriei italian-austriacă și de fapt originea lor vine de la maniera neapolitană de pregătire a tartelor, pe care bucătăria vieneză și cea franceză au adaptat-o pentru decorarea diferitor resturi de produse, iar uneori a garniturilor, pentru a le face mai festive și mai atractive


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Financiers cu zmeura
Financiers cu zmeura
12 porții
48 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Apă aromată cu lămâie, busuioc și zmeură
Apă aromată cu lămâie, busuioc și zmeură
4 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Vols au vent cu mascarpone si zmeura
Vols au vent cu mascarpone si zmeura
8 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Milkshake vegan cu zmeura si capsune
Milkshake vegan cu zmeura si capsune
1 porții
10 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ceai de iasomie / zmeura
Ceai de iasomie / zmeura
1 porții
7 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zmeura- izvor de vitamine si minerale Zmeura- izvor de vitamine si minerale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează