Petitchef

Victoria Sponge

Denumirea acestei prajituri a fost data dupa Regina Victoria a Marii Britanii care se spune ca prefera o felie din acest pandispan cu ceaiul de dupa-amiaza. Un Victoria Sponge traditional contine gem de zmeura si frisca(dar exista diferite variante adaptate), fara alte decoratiuni in afara de un praf de zahar pudra...englezii mai numesc aceasta prajitura Victoria Sandwich.

Desert
8 porții
40 min
25 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Etapa 1 - Victoria Sponge
    Intr-un castron mai mare spargeti ouale apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, untul/margarina si zaharul tos. Mixati pana ce obtineti o compozitie omogena insa aveti grija sa nu mixati prea mult, opriti-va imediat ce toate ingredientele s-au omogenizat.
  • Etapa 2 - Victoria Sponge
    Luati doua forme de prajitura cu baza detasabila (20 cm) taiati doua cercuri de hartie de copt si acoperiti baza formei. Impartiti aluatul de prajitura in doua parti egale si turnati in formele de prajitura.
  • Etapa 3 - Victoria Sponge
    Coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Cuptorul meu este cam temperamental asa ca a trebuit sa le coc mai mult de 25 de minute. Cand sunt gata scoateti formele din cuptor si lasati deoparte cam 10 minute sa se racoreasca apoi scoateti blaturile pe un gratar si puneti deoparte pana ce s-au racit complet. Indepartati hartia de copt.
  • Etapa 4 - Victoria Sponge
    Cand blaturile s-au racit asezati unul din blaturi pe o farfurie cu partea unde am avut hartia de copt in sus apoi adaugati gemul de zmeura.
  • Etapa 5 - Victoria Sponge
    Intindeti frisca peste gemul de zmeura.
  • Etapa 6 - Victoria Sponge
    Asezati cel de-al doilea blat deasupra si presarati cu zahar pudra.


Poze

Victoria Sponge
Victoria Sponge - poza 2
Victoria Sponge - poza 3
Victoria Sponge - poza 4
Victoria Sponge - poza 5
Victoria Sponge - poza 6
Victoria Sponge - poza 7

Întrebări:




Comentarii (18):

24/10/2015

Super gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
aangelanest, 24/02/2014

Foarte buna si foarte usor de facut si cu alte gemuri! Si reuseste oricum!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/09/2014

Simpla si gostoasa

(0) (0) Abuz
Mihaela IGNATESCU
Mihaela IGNATESCU, 31/08/2014

Retete englezesti, foarte simple.Parca torturile si prajiturile noastre sunt mult mai bune si aspectoase!

(0) (0) Abuz
Gina53, 31/08/2014

Neaparat o voi face .Sigur este delicioasa.

(0) (0) Abuz
31/08/2014

Nepretentioasa, usor de facut, si destul de usoara ca produs fara multe calorii

(0) (0) Abuz
merceleo, 31/08/2014

Asta da reteta, mai vrem!

(0) (0) Abuz
25/03/2014

Este minunata

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Pare usor de facut , multumim, azi voi incerca si eu.

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Am s-o fac si eu, cred ca este f. buna.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
12 porții
3 ore
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Brownie cu ciocolată și zmeură, răsfăț pur!
Brownie cu ciocolată și zmeură, răsfăț pur!
9 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta regilor cu zmeura si fistic
Tarta regilor cu zmeura si fistic
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Înghețată cu iaurt și zmeură
Înghețată cu iaurt și zmeură
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartalete cu zmeura
Tartalete cu zmeura
4 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează