Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie

(4.66/5 - 117 voturi)
18 comentarii

  • Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie
  • Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie, Poza 2
  • Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie, Poza 3
  • Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie, Poza 4
  • Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie, Poza 5
  • Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie, Poza 6
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
10 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
35 min
Gata în:
55 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Blat:
- 6 oua;
- 180 g zahar;
- 180 g faina;
- 50 g cacao;
- 4 linguri de apa;
- un praf de copt.

Mousse de ciocolata cu lapte:
- 270 g ciocolata cu lapte;
- 540 ml frisca lichida ;
- 6 g gelatina fin maruntita.

Mousse de ciocolata alba:
- 270 g ciocolata cu alba;
- 540 ml frisca lichida ;
- 7-8 g gelatina fin maruntita.

Preparare

Etapa 1

Se separa ouale. Galbenusurile, zaharul, apa si cacaua si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga incet compozitiei de cacao. Se incorporeaza cu mare grija faina, amestecand de sus in jos.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si fainasi se coace in cuptorul incins la 180o C pentru circa 35 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.Dupa ce se raceste se taie blatul in foi subtiri de 1-1,5 cm.

Etapa 2

Tortul se monteaza intr-o "carapace" construita din foile rezultate, ajutandu-ne de un inel special, care in cazul meu este, de data aceasta... patrat.
Pentru ca este un tort cu trei feluri de ciocolata vom folosi pentru creme ciocolata neagra, cu lapte si alba.

Etapa 3

Mousse de ciocolata neagra:270 g ciocolata neagra, cu un continut de 75% cacao; 540 ml frisca lichida ;4 g gelatina fin maruntita. Se hidrateaza gelatina in putina apa rece. Intr-o craticioara se incalzesc pe foc mic ciocolata si 270 ml smantana dulce,
amestecandu-se continuu pana cand se topeste ciocolata. Se trage de pe foc si cand nu mai este foarte fierbinte se incorporeaza gelatina. Se lasa sa se raceasca. Separat, se bate batz restul de frisca si se amesteca usor cu crema de ciocolata, racita.

Etapa 4

Se toarna compozitia in carapacea construita din blat si se baga la frigider.
Se prepara la fel la mousse-ul de ciocolata neagra. Stratul de mousse se toarna peste cel de ciocolata neagra, care intre timp s-a intarit, apoi se introduce din nou tortul in frigider.

Etapa 5

Se prepara la fel ca mousse-ul de ciocolata neagra. Se toarna mousse-ul de ciocolata alba peste celelalte doua straturi, se inchide carapacea cu ultima foaie de blat si se introduce tortul la frigider pentru cel putin 4 ore.

Etapa 6

Pentru ca cele trei straturi de mousse sa iasa drepte si de dimensiuni egale eu folosesc pentru fiecare dintre ele aceleasi cantitati de ciocolata si de frisca si le torn cand sunt inca putin caldute si mai fluide. Cantitatea de gelatina este singura care variaza de la o crema la alta, in functie de cantitatea de cacao continuta de ciocolata.

Etapa 7

Dupa perioada de repaos in care cele trei straturi de mousse se intaresc in frigider, se scoate inelul din jurul tortului, se ajusteaza marginile cu un cutit bine ascutit si se imbraca tortul cu un strat subtire de unt. Se vor acoperi astfel toate imperfectiunile si tortul nostru va fi pregatit pentru dulcea haina de fondant. Decorul este la alegerea fiecaruia. A ales unul care sa-i reprezinte pe cei doi sarbatoriti, o fila din povestea lor zilnica. Sper ca le-a placut.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (18):

28/06/2012

Este un deliciu. L-am facut de multe ori pentru copiii mei si nu este nici foarte dulce

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Merita incercat!Numai ca nu stiu de unde sa cumpar fondant!:(

(0) (0) Abuz
MisFlorentina
MisFlorentina, 19/05/2012

Felicitari! Un tort impecabil. Pentru o ocazie speciala.

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Arata f.f.f.f.f bine si cred la fel de bun......

(0) (0) Abuz
19/05/2012

Arata bestial, figurinele le-ai facut in casa?

(0) (0) Abuz
29/06/2012

Arata excelent si sigur e f. bun

(0) (0) Abuz
31/05/2012

Splendid delicios

(0) (0) Abuz
18/05/2012

Super apetisant !

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Nemaipomenit

(0) (0) Abuz
16/08/2013

Very nice

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Tort cu capsune


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale