Petitchef

Tort de ciocolata "simfonia gustului"

Desert
8 porții
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

200 gr nuci( cele ce se aseamana cu creierul uman la forma)

20 de curmale

2 Lg de cacao


Crema de ciocolata:

250 gr nuci ( cele ce se aseamana cu creierul uman la forma)

200 gr curmale

2-3 portocale zemoase

3 Lg de cacao

2 Lg de cocos macinat cat mai fin

1/2 lg vanilie ( nu zahar vanilat)

1 praf de sare de Himalaya


Sosul:

200 gr capsuni congelate sau proaspete ( daca e sezonul)

1 Lg de Sirop de Agave

Preparare

  • Ustensile:
    Un robot de bucatarie si o forma de tort cilindrica cu diametru reglabil. Ingredientele sunt pentru un tort de 28cm diametru ( 11 inch)

    Ingrediente si preparare:

    Pentru blat:

    200 gr nuci( cele ce se aseamana cu creierul uman la forma)
    20 de curmale
    2 Lg de cacao
    Nucile impreuna cu curmalele se pun in robotul de bucatarie si se proceseaza pana obtinem o compozitie crocant-lipicioasa. Puteti adauga inca cateva curmale daca compozitia nu este legata indeajuns. Ca sa va dati seama ca ati ajuns la textura dorita, luati putin din compozitie si presati-o in palme. Daca reusiti sa obtineti o bila lipicioasa, inseamna ca este suficient de macinata. Asigurativa ca nu transformati ingredientele intr-o pasta, ci au o consistenta crocanta. Adaugati si lingurile cu cacao si mai procesati inca putin pentru a se putea incorpora uniform. Turnati in forma de tort si presati cu degetele.


    Crema de ciocolata:

    250 gr nuci ( cele ce se aseamana cu creierul uman la forma)
    200 gr curmale
    2-3 portocale zemoase
    3 Lg de cacao
    2 Lg de cocos macinat cat mai fin
    1/2 lg vanilie ( nu zahar vanilat)
    1 praf de sare de Himalaya
    Facem un suc de portocale proaspat stors in care vom pune la inmoi curmalele pentru cateva ore bune pana cand fructele devin foarte moi. Se proceseaza impreuna cu zeama de la portocale pana devine o pasta.Se pune deoparte.
    De data aceasta, spre deosebire de blat, nucile le vom procesa pana vom obtine untul de nuci, amestecand din cand in cand cu o lingura speciala pentru a ajuta compozitia. Acum ca am obtinut crema de nuci, turnam sosul facut in prealabil din curmale si sucul de portocale. Procesam pentru inca cateva minute. Adaugam si restul de ingrediente procesand in continuare la viteza 1 a robotului. Vom obtine astfel o crema foarte fina si aerata. Turnam compozitia astfel obtinuta peste blat.
    Dam tortul la frigider pentru cateva ore, sau peste noapte.

    Sosul:

    200 gr capsuni congelate sau proaspete ( daca e sezonul)
    1 Lg de Sirop de Agave
    Capsunile se proceseaza impreuna cu siropul de agave.

    Innainte de servire tortul se orneaza cu nuca de cocos si fulgi de cacao. Se toarna putin sos de capsuni si se mananca cu pofta!



Comentarii:

13/12/2012

Abia astept sa prepar si sa gust acest tort. sper sa fie pe masura asteptarilor!

(0) (0) Abuz
20/10/2012

Super bun ,dar nu am rabdare

(0) (0) Abuz
05/01/2012

SUPER GUSTOS SI SANATAOS

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata alba si zmeura
Tort cu ciocolata alba si zmeura
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese
Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese
10 porții
1h5m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tort raw de nuca si ciocolata
Tort raw de nuca si ciocolata
6 porții
10 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: