Totul a inceput joi. Am fost la Cora ca sa fac cumparaturile saptamanale si am cumparat o punga de migdale crude. Nu aveam nici un plan cu ele dar nu strica niciodata sa ai migdale in casa. Cand am ajuns acasa am avut insa o revelatie: macarons! Si a treb
Am facut-o de ziua tatalui meu, si a fost foarte apreciata in primul rand pentru ca avea miere si foarte putin zahar, la masa fiind vreo 3 persoane cu diabet si una care mereu vrea sa mai slabeasca (nu eu, nu eu :)) ). Asadar pentru o tava de aragaz
Sunt sigura ca marea majoritate dintre noi s-a intalnit cu acest desert mult controversat. Multi spun ca e mult prea dulce, dar tot nu se abtin sa guste macar o bucatica din dulcele pacat. Ei bun, sunt la fel de sigura ca marea majoritate dintre noi a fac
Saptamana trecuta am avut o sambata foarte activa: taica'meu voia muschi umplut si friptura de porc si curcan la gratar, eu voiam sos tango, amicul D. a venit si a mancat cam toata friptura, asa ca a trebuit sa dezghet rapid un piept de pui sa-l fac la cu
Un dulce rusesc... cehesc nu mi-e clara obarsia, cert este ca in cofetariile din Cehia este o constanta. Dragutului meu sot i-a placut extrem de mult (oricum el este fan-ul meu nr 1 :) ). Pt blaturi (7 in total): 4 oua + 200g zahar + 4 linguri de miere
O prajitura cu foi cu miere+ cacao si crema caramel. Reteta este oarecum incropita deci nu garantez ca este varianta autentica. Foile unei retete de marlenka gasita pe net nu m-au incantat si oricum diferentele fata de foile de Medovnik nu sunt considerab
Si-a mai trecut un aaaan .... Va doresc un An Nou cu belsug in suflete si-n camari, sanatate si numai voie buna. O idee rapida si excelenta pentru niste cozonac ori poate paine care nu mai au succesul zilelor in care le puteam numi foarte proaspete. (c
O reteta pe care mama o facea exclusiv de sarbatori. Aroma bilutelor este superba, iar visina ascunsa-n mijlocul ei, ii da un rafinament aparte. - se fierb de cu seara 400g de cartofi in coaja. - a 2-a zi se cojesc, apoi se dau pe razatoarea mica se ame
sau bustean de Craciun cu alune de padure sau yule log with hazelnuts :) adica o rulada cu crema, care se decoreaza (sau nu) in asa fel incat sa semene cu o bucata de trunchi de copac. Reteta am gasit-o intr-o cartulie a colectiei Marabout ''Chocolat, des
Blat: 4 ou?, 125 g f?in?, 125 g zah?r. Se mixeaz? g?lbenu?urile cu zah?rul apoi se adaug? f?ina, câte pu?in. Albu?urile se bat spum? separat, dup? care amestecul cu f?ina se încorporeaz? u?or în albu?urile-bezea. Compozi?ia rezultat? se d
Aceasta reteta "MINUNATA"
am facut-o de data acesta si cu capsuni si s-a dovedit a fii iarasi o ?bunatate?!
Sigura cusura a fost, capsunii?congelati?, nu mai arata atit de bine dupa coacre, dar gustul este foarte bun.
Cu siguranta o sa
RETETA AM LUAT-O DE PE BLOG-UL LISSEI: http://torturilelissei.blogspot.com/2009/06/prajitura-cu-branza-si-cacao.html . IN PLUS FATA DE RETETA AM PUS VISINE DIN COMPOT. INGREDIENTE BLAT: 5 OUA 15 LINGURI DE ZAHAR 15 LINGURI DE ULEI 15 LINGURI D
Inspiratia am gasit-o pe blogul danei2dor si-i multumesc frumos pt reteta. Metoda de preparare am modificat-o putin, nu-mi plac ouale crude in creme, singura exceptie facand-o Tiramisu. Tortul este foarte ciocolatos, iar dulceata din coji de portocale
Am descoperit in sfarsit ciocolata perfecta, pe gustul meu: nici prea amaruie, nici prea dulce, dar cremoasa, aromata si fina, asa cum ar trebui sa fie o ciocolata perfecta. Secretul acestei ciocolate minunate consta intr-un ingredient absolut necesar: nu
Le-as spune bezele, insa nu au urma de albus in compozitie. Copiilor le plac mult :) (ups!!) Daca inlocuiti apa cu diferite siropuri/sucuri (zmeura, capsuni, afine etc) obtineti culori si arome diferite. Culoare se poate da si cu cate-un strop de colorant
Astazi am facut o buturuga pe comanda. Si am vrut sa-i fac niste ciupercute din fondant, pe care l-am preparat asa: o lingurita de miere zaharisita (exact acea lingurita mica din poza), cateva picaturi de zeama de lamaie, zahar pudra. Nu am folosi
Un desert usor, pe gustul tuturor, de la mic la mare, f?cut dup? o re?et? din revista Secretele buc?t?riei . Ingrediente: - 1l lapte; - 250g gri?; - 2 ou?; - 1 plic zah?r vanilat; - 4-5 linguri de zah?r pentru amestecul de gri?; - 2-3 linguri de zah?r
La provocarea Dulce Romanie, initiata de Mihaela in luna octombrie 2010, particip si eu in aceasta luna. Provocarea lunii februarie este gazduita de Miha Simiuc iar ingredientul principal este ciocolata. Asa ca, tot hoinarind pe net zilele as
Dupa o salata de sfecla ce merge cel mai bine? Alta salata de sfecla . Si una de fructe, vorba aia, vrei, nu vrei, bea Grigore agheasma.
Sfecla am copt-o, ca si data trecuta, apoi am lasat-o sa se raceasca. Pentru sos am pus seminte de chime
Din cand in cand revin cu fotografii ''vintage'' :) si retete scrise in diverse locuri de-a lungul anilor. Intr-o vreme am experimentat bucataria indiana si incet o sa scriu si aici ce am incercat. Se face intai paneer-ul (branza proaspata de casa) - 1L
Frozen yougurt, in traducere libera iaurt inghetat, a fost inventat de americani(cine altcineva?) in incercarea de a gasi o varianta mai saraca in calorii a inghetatei. Desi este destul de popular in Statele Unite la noi in tara nu a ajuns inca sau cel pu
Reteta este in cups, am s-o afisez asa si daca folositi un pahar ca masura pastrati, va rog, proportiile :) Desi extrem de dulce pt mine, gustul este tare fain. 1 cup zahar alb + 1 cup zahar brun + 1 cup frisca + 1/2 cup unt + un varf de cutit de sare +