Petitchef

Budinca de mere cu pesmet

Altele
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Preparare

  • Merele se spala in apa rece, apoi vor fi tinute o ora in apa cu sare, dupa care se curata de coaja si de seminte.
  • Sarea nu lasa merele sa isi schimbe culoarea cand vin in contact cu aerul. Se dau pe razatoare si se amesteca cu o crema obtinuta din: doua linguri de unt frecat cu 200 g de zahar, pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie.
  • Peste crema se adauga albusurile batute spuma si stafidele, macerate cu o lingura de rom. Se parfumeaza cu putina scortisoara pisata, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut.
  • Compozitia se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor la foc potrivit, timp de 45 de minute. Se raceste in forma si se taie felii groase.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere la cuptor
Budinca cu mere la cuptor
8 porții
1h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Budinca de orez cu mere
Budinca de orez cu mere
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Budinca de mere
Budinca de mere
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Budinca chia si kiwi
Budinca chia si kiwi
1 porții
6h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoasePanko - pesmet caracteristic bucatariei japonezePanko - pesmet caracteristic bucatariei japonezeMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.