Petitchef

Caprese calda

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 bagheta  sau o paine felii mica

250 g branza mozarella

2 rosii medii

2 ramurele de busuioc

50 ml ulei de masline

sare

piper

Preparare

  • Taiem painea, rosiile si mozzarela in felii groase de 1 cm. Asezonam rosiile cu sare si piper.
  • Intr-o tigaie incinsa punem 1 lingura de ulei peste asezam o feliie de paine, si o lasam sa se prajeasca.
  • Repetam operatiunea cu toate feliile de paine si le prajim pana ce devin crocante si aurii.
  • Incalzim cuprorul la 180 g, ungem cu unt o forma termorezistenta si aranjam alternant feliile de paine, mozzarela si rosiile astefel incat pe fiecare feliie de paine sa fie o felie de mozzarela si una de rosie.
  • Apoi dam la cuptor pt 10-15 minute pana ce se topeste usor branza.
  • Scoatem din cuptor, presaram busuiocul tocat si servim.

Poze

Caprese calda, poza 1Caprese calda, poza 2Caprese calda, poza 3


Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Caprese ( mozzarella cu rosii )
Caprese ( mozzarella cu rosii )
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata caprese calda
Salata caprese calda
5 porții
30 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Salată caprese
Salată caprese
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa prepari o delicioasa Salata Caprese!Cum sa prepari o delicioasa Salata Caprese!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: