Petitchef

CARTOFI ZDROBITI CU CEAPA PRAJITA

Felul principal
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
399 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 3.8 (0.63€/porție)

Preparare

  • Cartofii se spala se curata si se taie in buc. Se fierb ca. 20-25minute. in apa cu sare, dupa care se scurg si se lasa la scurs. Ceapa se curata , se injumatateste si feliaza.
  • Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adaoga ceapa. Ceapa se caleste usor ca. 30 minute timp in care se amesteca din cind in cind si se sareaza putin.Eventual cui ii place se poate adaoga 1lc zahar. .
  • Untul se pune intr-o oala potrivita cant. de cart si se topeste.Se adaoga cartofii si se zdrobesc NU prea marunt - ci badaran, se adaoga smintina/laptele se amesteca bine si cine doreste jumatate din cant. de ceapa prajita.
  • Totul se amesteca bine, eventual se mai condimenteaza cu ceva sare, iar restul de ceapa se presara dasupra si se serveste.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 399Kcal
  • Carbo: 48.9g
  • Grăsimi: 19.2g
  • Grăsimi sat.: 7.1g
  • Proteine: 5.6g
  • Fibre: 4.2g
  • Zahăr: 10.3g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (322g)


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cartofi spiralați la cuptor
Cartofi spiralați la cuptor
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu somon
Cartofi umpluti cu somon
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi în friteuza cu aer
Cartofi în friteuza cu aer
3 porții
30 min
Foarte ușor

Articole conexe

Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează