Petitchef

Cartofi trasi in unt

Altele
3 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
505 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 3
500 g cartofi,

2-3 linguri ulei.

100 g unt,

sare,

piper.

Preparare

  • Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in 4. Ar fi de preferat sa aveti cartofi cat mai mici. Se pun la fiert in apa rece cu sare.
  • Se vor fierbe doar pe jumatate. Se scot si se lasa la scurs. Se pune intr-o tigaie uleiul la incins, adaugam untul.
  • Cand s-a topit untul, adaugam cartofii si se lasa pana se rumenesc. Se condimenteaza cu sare si piper.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 213g
Calorii: 505Kcal
  • Carbo: 34g
  • Grăsimi: 38.8g
  • Grăsimi sat.: 19.9g
  • Proteine: 3.6g
  • Fibre: 2.7g
  • Zahăr: 3.3g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 21

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Cartofi trasi in pesmet cu sos de iaurt
Cartofi trasi in pesmet cu sos de iaurt
4 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi noi cu unt, smantana si marar
Cartofi noi cu unt ,smantana si marar
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Unt versus MargarinaUnt versus MargarinaTu stii ce fel de unt consumi?Tu stii ce fel de unt consumi?12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi copti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: