Cartofi noi cu boia
votează acum
Ingrediente
2
Cost estimat: 1.08Euros€ (0.54€/porție)
Rețete inrudite
-
Cartofi zdrobiți în air fryer, garnitura ultra crocantă!
-
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
-
Cartofi copti - petitchef
-
Cartofi prăjiți din manioc gătiți la air fryer
Preparare
Preparare30 min
Gătire35 min
- Cel mai bine este sa aveti cartofii cam de aceeasi dimensiune, pentru ca sa-i puteti fierbe intregi. Daca unii sunt mult mai mari, trebuie taiati pe jumatate, pentru ca sa fiarba in acelasi timp cu cei mici.
- Curatam cartofii frecandu-i cu o laveta sau cu razuind cu cutitul coaja subtire. Ii fierbem in apa in care spre sfarsit adaugam putina sare. Nu e nevoie de mult timp ca sa fiarba, in vreo 10 - 15 minute sunt gata.
- Scurgem cartofii de apa si incingem cele 3 - 4 linguri de ulei intr-o tigaie sau in tuci. Punem cartofii si ii lasam vreo 10 minute sa se rumeneasca, intorcandu-i pe toate partile.
- Dupa ce s-a format o crusta pe cartofi, punem boiaua si amestecam, pentru ca toti cartofii sa se coloreze. Mai lasam 2 - 3 minute pe foc, timp in care intoarcem cartofii.
- Daca lasati prea mult timp pe foc dupa ce ati pus boiaua, aceasta va incepe sa se arda.Servim fie langa o friptura de pui si salata, sau si doar cu salata merg foarte bine. La capitolul calorii stam cam asa: 170 calorii / 100 grame.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 389Kcal
- Carbo: 30.6g
- Grăsimi: 27.4g
- Grăsimi sat.: 3.8g
- Proteine: 3.3g
- Fibre: 3.1g
- Zahăr: 2.8g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (181g)
Bucataria Furnicutilor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!