Cartofi noi cu boia

votează acum
Felul principal
Foarte ușor
1 h 5 m
389 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.08 (0.54€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire35 min
  • Cel mai bine este sa aveti cartofii cam de aceeasi dimensiune, pentru ca sa-i puteti fierbe intregi. Daca unii sunt mult mai mari, trebuie taiati pe jumatate, pentru ca sa fiarba in acelasi timp cu cei mici.
  • Curatam cartofii frecandu-i cu o laveta sau cu razuind cu cutitul coaja subtire. Ii fierbem in apa in care spre sfarsit adaugam putina sare. Nu e nevoie de mult timp ca sa fiarba, in vreo 10 - 15 minute sunt gata.
  • Scurgem cartofii de apa si incingem cele 3 - 4 linguri de ulei intr-o tigaie sau in tuci. Punem cartofii si ii lasam vreo 10 minute sa se rumeneasca, intorcandu-i pe toate partile.
  • Dupa ce s-a format o crusta pe cartofi, punem boiaua si amestecam, pentru ca toti cartofii sa se coloreze. Mai lasam 2 - 3 minute pe foc, timp in care intoarcem cartofii.
  • Daca lasati prea mult timp pe foc dupa ce ati pus boiaua, aceasta va incepe sa se arda.Servim fie langa o friptura de pui si salata, sau si doar cu salata merg foarte bine. La capitolul calorii stam cam asa: 170 calorii / 100 grame.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 389Kcal
  • Carbo: 30.6g
  • Grăsimi: 27.4g
  • Grăsimi sat.: 3.8g
  • Proteine: 3.3g
  • Fibre: 3.1g
  • Zahăr: 2.8g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (181g)
B Bucataria Furnicutilor

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: