Petitchef

Dovlecei patison- umpluti cu legume

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o lingurita. Ii presaram cu sare si ii lasam cu gura
    in jos sa se scurga de apa.
  • Pentru umplutura:
    Tocam toate legumele in cuburi mici, inclusiv miezul scos de la dovlecei. Le calim apoi in 2 linguri ulei, timp de 8-10 minute.
  • Oprim focul si adaugam 2 linguri suc de rosii, patrunjel tocat marunt si oul. Condimentam cu sare,piper. Umplem dovleceii cu amestecul de legume.Deasupra fiecaruia punem cate o lingura cu branza rasa.
  • Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, in care a pus o cana cu apa, 3 linguri suc de rosii, vegeta si 2-3 linguri ulei. Da vasul la cuptor pentru o ora.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Dovlecei umpluti cu legume si branza
Dovlecei umpluti cu legume si branza
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dovlecei umpluti cu legume si carnati
Dovlecei umpluti cu legume si carnati
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovlecei umpluti
Dovlecei umpluti
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: