Petitchef

Ciorba de dovlecei

Felul principal
12 porții
20 min
60 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 12
1 kg dovlecei, apox. 5 bucati


1 morcov mare

1 bucata de telina

putin ulei de masline

1 l bors

apa

1 cub concentrat de legume

smantana

patrunjel

Preparare

  • Preparare: curatm, spalam bine legumele si le uscam de apa. Ceapa si morcovul le tocam marunt. In 2 linguri ulei de masline le inabusim putin, pana se inmoie.Intre timp taiem telina cubulete mici.
  • Si dovleceii in cuburi potrivite. Le lasam coaja, pentru un plus de gust.Peste legumele inabusite turnam apa, pentru inceput 1l si jumatate si cubuletul de legume. Cand apa incepe sa fiarba adaugam telina.Lasam putin sa fiarba si turnam borsul.
  • Cand incepe iar sa fiarba adaugam dovleceii. Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic. Daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati apa. Spre final adaugam si smantana, cat doriti de multa.
  • La final tocam patrunjel si-l adaugam. Puteti sa bateti si doua oua si sa dregeti ciorba cu ele. Va fi si mai delicioasa.Se serveste calda cu paine proaspata.

Poze

Ciorba de dovlecei, poza 1Ciorba de dovlecei, poza 2Ciorba de dovlecei, poza 3Ciorba de dovlecei, poza 4Ciorba de dovlecei, poza 5Ciorba de dovlecei, poza 6Ciorba de dovlecei, poza 7Ciorba de dovlecei, poza 8Ciorba de dovlecei, poza 9



Comentarii (17):

25/06/2015

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/09/2013

DA de ce nu :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/06/2013

De ce uscam legumele inainte sa le punem in apa, la fiert? :)
uleiul de masline nu trebuie folosit la gatit, pentru ca isi pierde proprietatile, el poate fi adaugat la sfarsitul ciorbitei, ca atare. pentru inabusit legume e indicat sa folosesti ulei de floarea soarelui, dex.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/03/2015

F.buna, te purifica!!

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Buna si usoara.

(0) (0) Abuz
24/03/2015

O voi gati.

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Dacă mâncarea are tot ce-i trebuie de ce ester necesar cubul de legume? Ca să înghițim niște glutamat?

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Daca e cu bors nu e ciorba ci "Bors de dovlecei". Lasati E-urile sa le manance cancerosii, asa ca aruncati concentratul de legume la gunoi!

(0) (0) Abuz
12/07/2014

Imi place si am sa fac arata bine

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de dovlecei
Ciorba de dovlecei
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de dovlecei
Ciorba de dovlecei
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciorba de dovlecei cu iaurt
Ciorba de dovlecei cu iaurt
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovleceiCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: