Petitchef

Farfalle cu sos de rosii uscate si prosciutto

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
300 g paste farfalle


3/4 cana rosii uscate feliate

4 lg de unt

2 galbenusuri de ou

2-3 lg de smantana

1/2 cana vin alb sec

2-3 lg de pesmet + crutoane uscate

coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie

patrunjel proaspat, tocat marunt

sare

piper

Preparare

  • Se fierb pastele farfalle dupa instructiunile de pe ambalaj. Intre timp se face sosul. Se taie rosiile uscate si prosciutt in fasii subtiri.
  • Intr-o tigaie se pun cele 4 linguri de unt si se adauga rosiile si prosciutt. Calim putin, apoi adaugam cele 2 galbenusuri frecate cu smantana si diluate cu vin alb.
  • Adaugam in tigaie, punem si pesmetul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam si sucul de lamaie, coaja rasa, crutoanele si patrunjelul proaspat tocat.
  • Se ia de pe foc si se serveste cald peste paste.

Poze

Farfalle cu sos de rosii uscate si prosciutto, poza 1Farfalle cu sos de rosii uscate si prosciutto, poza 2Farfalle cu sos de rosii uscate si prosciutto, poza 3


Comentarii:

02/12/2016

5

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tartar cu prosciutto si pepene
Tartar cu prosciutto si pepene
2 porții
20 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Farfalle cu ciuperci și sos de roșii
Farfalle cu ciuperci și sos de roșii
5 porții
25 min
Ușor
2.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiProsciutto di Parma – produs italian de inalta calitateProsciutto di Parma – produs italian de inalta calitateCateva retete cu ... FarfalleCateva retete cu ... Farfalle

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: