Petitchef

Farfalle cu sos de rosii uscate si prosciutto

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
300 g paste farfalle


3/4 cana rosii uscate feliate

4 lg de unt

2 galbenusuri de ou

2-3 lg de smantana

1/2 cana vin alb sec

2-3 lg de pesmet + crutoane uscate

coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie

patrunjel proaspat, tocat marunt

sare

piper

Preparare

  • Se fierb pastele farfalle dupa instructiunile de pe ambalaj. Intre timp se face sosul. Se taie rosiile uscate si prosciutt in fasii subtiri.
  • Intr-o tigaie se pun cele 4 linguri de unt si se adauga rosiile si prosciutt. Calim putin, apoi adaugam cele 2 galbenusuri frecate cu smantana si diluate cu vin alb.
  • Adaugam in tigaie, punem si pesmetul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam si sucul de lamaie, coaja rasa, crutoanele si patrunjelul proaspat tocat.
  • Se ia de pe foc si se serveste cald peste paste.

Poze

Farfalle cu sos de rosii uscate si prosciutto, poza 1
Farfalle cu sos de rosii uscate si prosciutto, poza 2
Farfalle cu sos de rosii uscate si prosciutto, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

31/03/2020

Sunt curios dacă italienii sau oricare altă nație își schimbă scrisul în română..scrieți în limba română măi italienilor sau ce sunteți voi!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/12/2016

5

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Farfalle cu ciuperci și sos de roșii
Farfalle cu ciuperci și sos de roșii
5 porții
25 min
Ușor
2.4 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.