Petitchef

Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă

Un fel de mâncare reconfortant, bogat în aromă și cremos: pasta alla boscaiola perfect pentru zilele de toamna și iarna. Pregătirea rețetei este ușoară și necesită foarte puțin timp. Ingredientele pentru acest prim fel pot varia, am ales să vă oferim o versie simplă cu bacon tăiat cubulețe, ciuperci champignon și puțină smântână de gătit (doar pentru a da acea notă de cremositate care te va înnebuni!).

Felul principal
2 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • Tigaie pentru gătit
  • Strecurătoare
  • Tocător
  • lingură de lemn
  • Cuţit

Preparare

  • Etapa 1 - Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
    Ceapa se toacă mărunt și se călește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
  • Etapa 2 - Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
    Adăugați baconul tăiat cubulețe, apoi rumeniți-l timp de 3 minute, amestecând din când în când.
  • Etapa 3 - Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
    Acum curățați ciupercile și tăiați-le bucățele, apoi adăugați-le în tigaia cu bacon și lăsați-le să scadă (cam 6 minute la foc mediu).
  • Etapa 4 - Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
    În acest moment adăugam sosul de roșii, asezonam cu sare și piper și lăsăm sosul la fiert 10-12 minute la foc mediu. Amestecați frecvent.
  • Etapa 5 - Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
    După acest timp, adăugați smântâna de gătit și amestecați. Se lasă sa fiarba cateva minute la foc mic.
  • Etapa 6 - Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
    Fierbeți al dente pastele în apă cu sare din abundență urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgeți-le (păstrați puțin din apa de gătit) și puneți-le în tigaia cu sos. Amestecați și adăugați puțin pătrunjel tocat.
  • Etapa 7 - Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
    La pasta alla boscaiola è pronta!

Observații:

Pot să păstrez pastele alla boscaiola?
Da, le puteți păstra o zi la frigider. Înainte de a le consuma, puneți-le înapoi în tigaie (este inutil să vă spunem ca nu va avea același gust ca preparatul gătit imediat și mâncat).

Ce format să folosim pentru pastele alla boscaiola?
Vă sfătuim să folosiți paste scurte: trofie, penne rigate, rigatoni, Mezze Maniche, fusilli, tortiglioni.

Ce pot folosi în loc de bacon?
O opțiune excelentă este să folosiți cârnați mărunțiți în loc de slănină.

Pot să fac paste boscaiola fără smântână?
Desigur, nu este un ingredient obligatoriu. Am adăugat doar o cantitate mica pentru a da o consistență cremoasă.

Ce alte ingrediente pot adăuga la pasta alla boscaiola?
Un alt ingredient foarte comun pentru acest preparat tradițional italian este mazărea. Dacă vreți sa o folosiți, o puteți adăuga în pasul 3, după ce ați uscat ciupercile.



Poze

Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - poza 2
Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - poza 3
Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu chorizo ​​​​
Paste cu chorizo ​​​​
3 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Retete de toamna cu...dovleac Retete de toamna cu...dovleac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează