Petitchef

Fondue de toamnă

Când se prepară fondue savoyarde încă din primele ore ale toamnei! Ce ziceți să-l facem direct într-un dovleac? O nouă modalitate de a gusta dovleacul pe care îl iubim atât de mult :-) O rețetă super ușoară pe care oaspeții tăi o vor adora. Vă lăsăm să încercați experiența urmând pașii de realizare a acestei rețete ↓

Felul principal
4 porții
15 min
55 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Pentru înmuiat:

Preparare

  • Etapa 1 - Fondue de toamnă
    Fierbeți apa cu sare și băgați dovleacul în ea. Ar trebui să se gătească timp de 15 minute.
  • Etapa 2 - Fondue de toamnă
    Tăiați jumătatea de reblochon în bucăți mici.
  • Etapa 3 - Fondue de toamnă
    Amestecați uleiul de măsline cu sare, piper și rozmarin.
  • Etapa 4 - Fondue de toamnă
    Scoateți dovleacul din apă. Tăiați capacul și scoateți sâmburii. Turnați amestecul de ulei în el. Întindeți uniform peste toată pulpa din interiorul dovleacului apoi umpleți cu reblochon.
  • Etapa 5 - Fondue de toamnă
    Puneți dovleacul umplut în cuptorul preîncalzit la 180°C și gătiți 20 de minute.
  • Etapa 6 - Fondue de toamnă
    Adăugați bucăți mari de pâine în jurul dovleacului și stropiți cu ulei de măsline înainte de a găti din nou timp de 20 de minute la 180°C.
  • Etapa 7 - Fondue de toamnă
    Fondue de toamnă este gata!

Observații:

Cu ce ​​brânză să înlocuiți Reblochon?
Puteți înlocui reblochon-ul cu brie, maroilles, camembert, mont d'or, tomme de Savoie, raclette, morbier sau chiar brânză de capră. Puteți folosi și gruyèresau cheddar.

Cu ce ​​pot înlocui pâinea?
Puteți înlocui pâinea cu cârnați, cartofi sau ciuperci.

Puteți adăuga ceapă la fondue?
Absolut, puteți adăuga și usturoi și bacon.

Ce tip de pâine ar trebui să folosesc?
Puteți folosi toate tipurile de pâine, totuși vă recomandăm să folosiți pâine brioșă care are arome dulci ccare se potrivesc de minune cu dulceața dovleacului.

Această rețetă poate fi congelată?
Vă recomandăm să NU.

Ce acompaniament pentru acest fondue?
Acest fondue va fi grozav însoțit de un platou de mezeluri și bineînțeles, de cei dragi ;-)

Poze

Fondue de toamnă, poza 1
Fondue de toamnă, poza 2
Fondue de toamnă, poza 3
Fondue de toamnă, poza 4
Fondue de toamnă, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac copt pentru aperitiv
Dovleac copt pentru aperitiv
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă O supa de toamna ( autumn soup)
O supa de toamna ( autumn soup)
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salată caldă din legume la cuptor şi rucola
Salată caldă din legume la cuptor şi rucola
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartine cu ricotta, dovleac si ou
Tartine cu ricotta, dovleac si ou
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.