Petitchef

Focaccia, painea italiana cu rozmarin

Acompaniamente
10 porții
2 ore
20 min
Ușor
245 Kcal
Paine italiana plata, condimentata si foarte pufoasa. Nu veti rezista aromelor de ulei de masline si rozmarin.
Urmati pas cu pas etapele de pregatire ale foccaciei noastre de casa din video reteta de mai jos ↓↓

Ingrediente

Numarul de porții: 10
500 gr faina

1 lingurita de sare

10 gr drojdie proaspata

15 ml ulei de masline

310 ml apa

70 ml ulei de masline

30 ml apa

rozmarin (proaspat sau uscat)

cristale de sare

Materiale

sucitor
foaie de copt
tava de copt
mixer

Preparare

  • Etapa 1 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    In castronul mixerului puneti faina, sarea, formati un locas in care puneti drojdia sfarmata (aveti grija pentru nu trebuie sa atinga sarea!) Adaugati ulei de masline si apa si framantati 5 minute.
  • Etapa 2 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Formati o minge din aluat si puneti-o pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament. Lasati 20 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 3 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Dupa acest timp, intindeti aluatul direct in tava. Lasati din nou timp de 20 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Dupa acest timp, faceti gauri in focaccia folosindu-va de degetele mainilor. Se amesteca uleiul de masline si apa si se agita cu o furculita sau cuun mini tel pentru a obtine o emulsie.
  • Etapa 5 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Se toarna acest amestec peste focaccia si se intinde bine.
  • Etapa 6 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Se presara rozmarinul si cristalele de sare peste focaccia si se lasă ultima oara la temperatura camerei timp de 20 de minute.
  • Etapa 7 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Se coace 20 minute la 200°C.
  • Etapa 8 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Gata!

Video

YouTube

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (94g)
Calorii: 245Kcal
  • Carbo: 35.3g
  • Grăsimi: 8.2g
  • Grăsimi sat.: 1.2g
  • Proteine: 6g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 1.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7

Poze

Focaccia, painea italiana cu rozmarin, poza 1
Focaccia, painea italiana cu rozmarin, poza 2
Focaccia, painea italiana cu rozmarin, poza 3
Focaccia, painea italiana cu rozmarin, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

27/12/2019

Ok!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia rapida cu smantana
Focaccia rapida cu smantana
4 porții
1h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia
Focaccia
4 porții
2h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Focaccia cu ceapa si rosii
Focaccia cu ceapa si rosii
8 porții
40 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Caise umplute cu ton si rozmarin
Caise umplute cu ton si rozmarin
8 porții
5 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.