Petitchef

Focaccia, painea italiana cu rozmarin

Acompaniamente
10 porții
2 ore
20 min
Ușor
245 Kcal
Paine italiana plata, condimentata si foarte pufoasa. Nu veti rezista aromelor de ulei de masline si rozmarin.
Urmati pas cu pas etapele de pregatire ale foccaciei noastre de casa din video reteta de mai jos ↓↓

Ingrediente

Numarul de porții: 10
500 gr faina

1 lingurita de sare

10 gr drojdie proaspata

15 ml ulei de masline

310 ml apa

70 ml ulei de masline

30 ml apa

rozmarin (proaspat sau uscat)

cristale de sare

Materiale

sucitor
foaie de copt
tava de copt
mixer

Preparare

  • Etapa 1 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    In castronul mixerului puneti faina, sarea, formati un locas in care puneti drojdia sfarmata (aveti grija pentru nu trebuie sa atinga sarea!) Adaugati ulei de masline si apa si framantati 5 minute.
  • Etapa 2 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Formati o minge din aluat si puneti-o pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament. Lasati 20 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 3 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Dupa acest timp, intindeti aluatul direct in tava. Lasati din nou timp de 20 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Dupa acest timp, faceti gauri in focaccia folosindu-va de degetele mainilor. Se amesteca uleiul de masline si apa si se agita cu o furculita sau cuun mini tel pentru a obtine o emulsie.
  • Etapa 5 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Se toarna acest amestec peste focaccia si se intinde bine.
  • Etapa 6 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Se presara rozmarinul si cristalele de sare peste focaccia si se lasă ultima oara la temperatura camerei timp de 20 de minute.
  • Etapa 7 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Se coace 20 minute la 200°C.
  • Etapa 8 - Focaccia, painea italiana cu rozmarin
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Focaccia, painea italiana cu rozmarin, poza 1Focaccia, painea italiana cu rozmarin, poza 2Focaccia, painea italiana cu rozmarin, poza 3Focaccia, painea italiana cu rozmarin, poza 4

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 94g
Calorii: 245Kcal
  • Carbo: 35.3g
  • Grăsimi: 8.2g
  • Grăsimi sat.: 1.2g
  • Proteine: 6g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 1.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia
Focaccia
4 porții
2h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Focaccia cu masline
Focaccia cu masline
8 porții
35 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Focaccia cu rozmarin
Focaccia cu rozmarin
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2h20m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Frittata sau omleta italianaFrittata sau omleta italianaCiabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: