Petitchef

Macaroane cu carne de vitel

Felul principal
6 porții
40 min
30 min
Ușor
Din copilarie mi-a ramas aceasta reteta de-a mamei in fruntea listei preferintelor culinare......

Ingrediente

6

Preparare

  • Se taie carnea in felii de 1 cm grosime dupa care se taie fasii late de 0,5 cm, le condimentam cu sare si piper.
  • Se spala si se curata legumele, se da pe razitoarea mare morcovul si telina, ceapa rosie se taie julien, prazul se taie rondele foarte subtiri, ardeiul se taie fasii si usturoiul se toaca marunt, rosile se curata de pielita si se toaca marunt.
  • Intr-o tigaie se pune o lingura de untura si se pune la foc mic dupa ce s-a topit untura se pune carnea sa se rumeneste la foc mic pe toate partile, apoi se adauga usturoiul si ceapa rosie se mai lasa pina devine ceapa sticloasa si se stinge cu vin.

    In alt vas se calesc cu untura morcovii, telina si prazul pina se topesc si devin o pasta. Se adauga apoi rosile si vegeta si se mai lasa 10 minute.
  • Se fierb pastele in apa cu sare si se scurg.

    Se ia un vas de yena se unge cu untura si se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paste apoi un strat de sos si apoi carne din nou paste-carne -sos deasupra se presara boia si cimbru si se stropeste cu vin.
  • Se incalzeste cuptorul si se da la cuptor 10 minute.

    Sa se imprieteneasca ingredientele ,se servesc cu smintina. Pofta buna!

Întrebări:



Video sugerat

YouTube


Comentarii:

21/08/2013

Nu leam ancercat

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Macaroane cu carne si sos de rosii
Macaroane cu carne si sos de rosii
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Macaroane cu chiftelute in sos tomat
Macaroane cu chiftelute in sos tomat
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Macaroane alla diavola
Macaroane alla diavola
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1 h 8 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Macaroane cu branza-reteta americana
Macaroane cu branza-reteta americana
6 porții
59 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei