Ciorba de praz

De HeArTHeArT
(4.39/5 - 229 voturi)
34 comentarii

  • CIORBA DE PRAZ
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 2
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 3
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 4
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 5
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 6
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
20 min
Gata în:
50 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 2 fire de praz
- 1 cartof mai baban
- 1 morcov
- 2 ardeiasi :rosu si verde
- 1 batz de telina
- 2-3 rosii
- 4-5 oua
- putin cimbru
- 1 lingura vegeta
- 500 ml de zeama de varza
- verdeata(telina ,patrunjel)

Preparare

Etapa 1

Legumele se spala si se toaca cubulete,rondele. Se calesc toate in 3-4 linguri de ulei,apoi se toarna apa,se aseaza capacul si se fierb la foc mic,pana se inmoaie.

Etapa 2

Dupa ce s-au fiert legumele,se add rosiile date prin robot sau razatoare,se mai lasa sa fiarba 5 min,apoi se add si zeama de varza + vegeta .

Etapa 3

Cand zeama de varza a dat primul clocot,adaugam si ouale,unul cate unul(cu grija sa nu se sparga)si mai fierbem 2 min pana se intaresc ouale dupa care add verdeata!

Întrebări:



De HeArTHeArT





Punctează această reţetă:

Comentarii (34):

05/06/2016

Oare chiar gatiti asa cum arata reteta ? Toate ciorbele de zarzavat (fara carne ) trebuie sa aiba legumele prajite ?, la toate ciorbele este obligatoriu si vegeta cand ai fiert deja legumele in apa?,borsul /zeama de varza se fierbe separat si la sfarsit se adauga strecurata la ciorba. Parerea mea este sa lasati legumele sa fiarba la foc incet cca 20' si ciorba o sa aiba un gust minunat,iar ca verdeata obligatorie la ciorba este leusteanul tocat.In ceea ce priveste oulele fierte in ciorba,cred ca este mai bine sa fie fierte separat in apa cu sare si adaugate in farfurie cand se serveste.

(0) (0) Abuz
iuliana-elena, 19/03/2015

Se pote elimina vegeta, in rest mi se pare o reteta excelenta, chiar nu inteleg revolta unora dintre comentatori..poti acri cu bors daca ai zeama de varza mai sarata..poti de asemenea sa nu calesti legumele dar va asigur ca e mai gustoasa cand sunt un pic date intr-o unda de prajeala. adaptati la nevoile si gusturile voastre si nu mai fiti atat de vehementi in comentarii

(0) (0) Abuz
nimeni, 19/03/2015

Este ciorba de praz sau cartofi ? Legumele pentru ciorba nu se mai calesc de pe vremea bunicii,de ce nu invatam nimic din informatiile accesibile la tot pasul.Oualele se fierb 2' in apa cu sare, nu in ciorba.

(0) (0) Abuz
19/03/2015

Ce cauta aici vegeta, daca tot ai pus legume? Cred ca iese o saratura ocna, mai ales ca si zeama de varza e si ea foarte sarata!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
04/04/2013

Excelenta reteta...am sa o fac si eu. Eu face-am fara oua. Bunbun!!!

(0) (0) Abuz
20/03/2015

Cu oul ala... zici ca-i felul 2... in rest o ciorba de legume...

(0) (0) Abuz
10/12/2013

Si eu prepar la fel ciorba de praz.Excelenta!

(0) (0) Abuz
13/08/2011

Foarte bn tineo tot asa superrrrr mancare!

(0) (0) Abuz
21/10/2013

Yummy! Am facut si eu azi, cu masline.

(0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 19/03/2015

Foarte buna dar...JOS VEGETA !!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale