Ciorba de praz

De HeArTHeArT
(4.39/5 - 229 voturi)
34 comentarii


  • CIORBA DE PRAZ
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 2
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 3
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 4
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 5
  • CIORBA DE PRAZ, Poza 6
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
20 min
Gata în:
50 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 2 fire de praz
- 1 cartof mai baban
- 1 morcov
- 2 ardeiasi :rosu si verde
- 1 batz de telina
- 2-3 rosii
- 4-5 oua
- putin cimbru
- 1 lingura vegeta
- 500 ml de zeama de varza
- verdeata(telina ,patrunjel)

Preparare

Etapa 1

Legumele se spala si se toaca cubulete,rondele. Se calesc toate in 3-4 linguri de ulei,apoi se toarna apa,se aseaza capacul si se fierb la foc mic,pana se inmoaie.

Etapa 2

Dupa ce s-au fiert legumele,se add rosiile date prin robot sau razatoare,se mai lasa sa fiarba 5 min,apoi se add si zeama de varza + vegeta .

Etapa 3

Cand zeama de varza a dat primul clocot,adaugam si ouale,unul cate unul(cu grija sa nu se sparga)si mai fierbem 2 min pana se intaresc ouale dupa care add verdeata!






Punctează această reţetă:

Comentarii (34):

1 / 5
Postat 05/06/2016, 19:37

Oare chiar gatiti asa cum arata reteta ? Toate ciorbele de zarzavat (fara carne ) trebuie sa aiba legumele prajite ?, la toate ciorbele este obligatoriu si vegeta cand ai fiert deja legumele in apa?,borsul /zeama de varza se fierbe separat si la sfarsit se adauga strecurata la ciorba. Parerea mea este sa lasati legumele sa fiarba la foc incet cca 20' si ciorba o sa aiba un gust minunat,iar ca verdeata obligatorie la ciorba este leusteanul tocat.In ceea ce priveste oulele fierte in ciorba,cred ca este mai bine sa fie fierte separat in apa cu sare si adaugate in farfurie cand se serveste.

(0) (0) Abuz
4 / 5iuliana-elena
Postat 19/03/2015, 20:53

Se pote elimina vegeta, in rest mi se pare o reteta excelenta, chiar nu inteleg revolta unora dintre comentatori..poti acri cu bors daca ai zeama de varza mai sarata..poti de asemenea sa nu calesti legumele dar va asigur ca e mai gustoasa cand sunt un pic date intr-o unda de prajeala. adaptati la nevoile si gusturile voastre si nu mai fiti atat de vehementi in comentarii

(0) (0) Abuz
1 / 5nimeni
Postat 19/03/2015, 14:55

Este ciorba de praz sau cartofi ? Legumele pentru ciorba nu se mai calesc de pe vremea bunicii,de ce nu invatam nimic din informatiile accesibile la tot pasul.Oualele se fierb 2' in apa cu sare, nu in ciorba.

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 19/03/2015, 08:30

Ce cauta aici vegeta, daca tot ai pus legume? Cred ca iese o saratura ocna, mai ales ca si zeama de varza e si ea foarte sarata!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/04/2013, 12:11

Excelenta reteta...am sa o fac si eu. Eu face-am fara oua. Bunbun!!!

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 20/03/2015, 08:30

Cu oul ala... zici ca-i felul 2... in rest o ciorba de legume...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/12/2013, 18:45

Si eu prepar la fel ciorba de praz.Excelenta!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/08/2011, 22:28

Foarte bn tineo tot asa superrrrr mancare!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 21/10/2013, 15:39

Yummy! Am facut si eu azi, cu masline.

(0) (0) Abuz
costi1960
5 / 5costi1960
Postat 19/03/2015, 09:48

Foarte buna dar...JOS VEGETA !!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale