Petitchef

Iepure de camp impanat

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Bait:


Pentru 3 kg de carne de vanat :

100 ml otet

200 ml vin

200 ml apa

50 ml ulei,

cateva boabe de piper si ienibahar

1-2 foi de dafin,



1 morcov taiat cubulete

1 ramura de cimbru,

1 capatana de usturoi sfaramat,

sare

Preparare

  • Urecheatul trebuie lasat cateva ore in apa rece ,apoi cu multa rabdare indepartam pielita .Merita tot efortul.Dupa ce il portionam il scufundam in bait pentru cel putin 24 de ore,in mod normal cam 3 zile se lasa.
  • Cand ne hotaram sa-l gatim ,il scoatem din bait si il stergem bine bine.Apoi cresatm buzunarase pe care le umplem cu slanina afumata si feliute de usturoi.
  • Intr-o tava destul de generoasa si cu peretii inalti ,facem un pat din felii de sunca afumata ,apoi asezam bucatile de carne .
  • Le adaugam felii de kaizer ,presaram un praf de sare si unul de piper.Acoperim carnea cu felii subtiri de sunca.
  • Tava o acoperim cu folie de aluminiu pe care o intepam ici colo.Coacem la fac mic prêt de 2 ore.Dupa un sfert de ora de stat la cuptor carnea isi va lasa zeama,scurgem zeama intr-un castron si o amestecam cu pasta de ardei iute sau dulce dupa preferinte.
  • Nu omiteti etapa ,ii da un gust deosebit.Turnam peste carne sosul si lasam carnea sa se patrunda .
  • Cam la 5 minute trebuie intoarsa carnea ca sa nu se usuce.Servim fierbinte alaturi de gogosari in sos ,sau ce alte garnituri preferati.

Poze

Iepure de camp impanat, poza 1Iepure de camp impanat, poza 2Iepure de camp impanat, poza 3


Comentarii:

19/02/2015

O sa incerc...

(0) (0) Abuz
14/01/2014

Fb.friptura

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Delicioasa reteta!

(0) (0) Abuz
23/11/2013

Bun

(0) (0) Abuz
16/11/2013

Nu am incercat-0 inca dar am inceput sa salivez!

(0) (0) Abuz
18/05/2013

Perfetta,,

(0) (0) Abuz
27/04/2013

Este o reteta excelenta !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Iepure la cuptor
Iepure la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Iepure salbatic cu masline
Iepure salbatic cu masline
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Iepure cu mazare si morcovi
Iepure cu mazare si morcovi
4 porții
1h50m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Midii ala marinara
Midii ala marinara
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciataCarnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciata

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: