Petitchef

Mancare de limba cu masline

Felul principal
4 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Taiem limba in vreo 4 bucati si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce da intr-un clocot, aruncam prima apa, spalam bine bine bucatile de limba si le punem din nou la fiert in alta apa curata calduta impreuna cu 1 ceapa crestata la capete, 2 morcovi tocati marunt si 2 tulpini telina ,sare.
  • Acoperim oala si o lasam la fiert la foc mic pana cand se patrunde bine. Dupa ce este complet fiarta, o scoatem pe un fund de lemn si o lasam sa se racoreasca dupa care o curatam de coaja.
  • Taiem bucatile de limba in felii subtiri.
    Intr-o cratita, punem putin ulei si o ceapa tocata marunt marunt. Dupa ce devine translucida, adaugam 1 polonic de supa de limba (apa in care a fiert limba devine o supa delicioasa) si 2-3 linguri de suc de rosii. Amestecam bine, adaugam bucatile de limba, maslinele, foile de dafin, are si boabe de piper si inca 1-2 polonic de supa.
  • Acoperim si mai lasam pe foc vreo 30 miinute, timp in care daca scade sosul mai adaugam supa. Spre sfarsitul prepararii, frecam separat 1 lingurita de faina cu putin sos si apoi il adaugam mancarii ca sa mai ingrosam sosul.Lasam inca vreo 15 minute pe foc. Noua ne place sosul un picut mai lichid dar daca il vreti mai grosut frecati 2 lingurite de faina cu putin sos. Este excelenta cu paine calda inmuiata in sos.


L Laura Adamache

Poze

Mancare de limba cu masline
Mancare de limba cu masline - poza 2
Mancare de limba cu masline - poza 3
Mancare de limba cu masline - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

22/01/2017

Respectand prevederile retetei,am obtinut un preparat "deosebit de gustos (apetisant) !"

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/11/2013

Arata bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/08/2013

DELICIOS

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/12/2016

Eu știu ca, la mâncarea de masline se pun feliuțe de lămâie tăiate subțire

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Bunaaaaaa

(0) (0) Abuz
24/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
30/07/2013

Bun de tot

(0) (0) Abuz
27/01/2013

Este f.f.f.f.,buna !Eu nu am pus faina, am pasat cu blenderul legumele si astfel sosul a iesit consistent.Depinde de gust ! Nina.

(1) (0) Abuz
29/02/2012

Excelent!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Moelleux cu masline si parmezan
Moelleux cu masline si parmezan
4 porții
30 min
Ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează