Petitchef

Mancare de ardei copti a la hindi

Felul principal
4 porții
30 min
15 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
10 ardei grasi sau capia sau gogosari

1 bucatica ghimbir proaspat

1 fir de praz subtire cat un deget

1 ardei iute rosu

1 lingurita seminte chimen

1 lingurita seminte coriandru macinate

1/2 lingurita seminte fenicul macinate

1 lingurita turmeric

1/2 lingurita sare

1 legatura patrunjel

1 ceasca de apa

3 linguri ulei masline

Preparare

  • Coaceti ardeii, curatati-i bine de coji, samburi si nervuri, rupeti-i fasii late de doua degete. Incercati sa pastrati cat mai mult din sucul lor original, deci nu-i curatati in jet de apa ci deasupra unui castron.

    Curatati si tocati ghimbirul, chilli-ul si prazul.

    Puneti o oala pe foc mediu, turnati uleiul, iar cand acesta e suficient de cald, dar nu intr-atat incat sa fumege, puneti semintele de chimen. Acestea trebuie sa pocneasca imediat. Adaugati apoi ghimbirul, ardeiul iute rosu si prazul si amestecati bine. Caliti 2 minute.

    La sfarsitul celor 2 minute puteti pune 1 lingura faina de naut, daca vreti sa obtineti o mancare cu mai mult sos, pe care o caliti pret de 30 secunde, pana devine aurie. In aceasta situatie, veti observa ca mancarea va cere mai multa apa decat e mentionat la ingrediente.

    Adaugati coriandrul, feniculul si turmericul, amestecati scurt si puneti ardeii cu tot sucul lor. Amestecati bine, turnati apa si lasati sa fiarba cam 5 minute. Puneti sare, mai dati un clocot, inchideti focul.

    Serviti cu patrunjel tocat deasupra.



Comentarii:

20/07/2012

Bunaaaaa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de vinete cu ardei copti
Mancare de vinete cu ardei copti
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mancare indiana de ardei capia
Mancare indiana de ardei capia
3 porții
30 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: