Petitchef

Mancare de vinete cu mozzarella

Felul principal
4 porții
15 min
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Ingrediente:

1. 2 vinete mari

2. 160 gr cascaval

3. 160 gr mozzarella

4. 2 linguri de parmezan ras

5. ulei pentru calit vinetele


Sos:

1. 2 cutii (aprox 900 gr) rosii cubulete Cirio

2. o capatana de usturoi

3. 3 linguri rase de busuioc uscat

4. sare, piper

Preparare

  • Busuiocul e printre condimentele fruntase in topul preferintelor mele si nu cred ca se poate da gres cu combinatia de ingrediente busuioc-mozzarella-rosii :). Prin liceu am descoperit cu adevarat aroma busuiocului in contextul bruschetelor si la momentul respectiv am dezvoltat chiar o mica obsesie, vreo saptamana sau doua mancand numai bruschete. Cu rosii, cu cascaval, cu cascaval si cu rosii, le-am sucit pana la saturatie.

    Cei de la editura Alfa au scos o carte tare draguta, intitulata Dictionarul Dumont de Condimente, astfel ca m-am documentat putin si am descoperit tot felul de amanunte interesante despre busuioc. De pilda, am aflat ca exista peste 60 de specii diferite de busuioc, cu diferite arome care se datoreaza uleiurilor esentiale pe care le contine. Exista busuioc thailandez, busuioc mexican, busuioc de lamaie, etc.

    Se foloseste in salate, mancaruri de legume, sosuri si este nelipsit din bucataria italieneasca. Vei vedea ca si aceasta mancare cu vinete te va duce cu gandul la un mic bistro italienesc :).


    La origini, cuvantul basil inseamna "regal" iar busuiocul, avand o serie de utilitati medicinale (rol sedativ, calmeaza balonarile si durerile de stomac), era considerat in India o planta sfanta, folosita in cadrul ceremoniilor religioase. Se spune ca in acest context, Carol cel Mare a adus busuiocul in Europa, ca planta medicinala ce avea sa fie cultivata in gradinile de legume ale manastirilor.

    Dar sa nu mai zabovim si sa-ti spun si despre reteta :).

    Se pune continutul a doua cutii de rosii Cirio intr-o oala mica, impreuna cu busuiocul, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust si se lasa la foc mic sa fiarba, amestecand din cand in cand.

    Speli vinetele, le tai cotoarele si le tai felii, pe lungime, de max. 1 cm grosime.Pui 2-3 lingurite de ulei la incins intr-o tigaie si calesti cate felii de vinete iti incap. Apoi pui iarasi 2-3 lingurite de ulei si prajesti urmatoarele felii si tot asa. Cate-un minu-doua, nu mult, doar sa se inmoaie feliile. Le scoti pe un servetel sa absoarba uleiul iar la final, dupa ce le-ai calit pe toate, le mai tamponezi si deasupra cu un servet de hartie.

    Cascavalul si mozzarella le tai felii putin mai grosute decat pentru un sandwich. Intr-o tava de sufleu (ceramica sau yena) pui alternativ, o felie de vanata, una de cascaval, una de vanata, una de mozzarella. La final torni pe deasupra tot sosul si cu o lingura il asezi prin toate "cotloanele" vasului. Presari parmezanul ras si bagi la cuptorul preincalzit la 175 de grade, 40-45 de min. Pofta buna!

Poze

Mancare de vinete cu mozzarella, poza 1Mancare de vinete cu mozzarella, poza 2Mancare de vinete cu mozzarella, poza 3



Comentarii (16):

16/09/2013

Minunata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2018

Foarte buna

(0) (0) Abuz
03/09/2018

Cred ca, este buna dar, din puntul meu de vedere ,este prea multe feluri de brinza si sigur este foarte grasa.

(0) (0) Abuz
cnstantin, 07/12/2016

Oh.ff bun

(0) (0) Abuz
04/12/2014

Felicitari!!!Ador busuiocul...

(0) (0) Abuz
01/03/2014

Asta da, cred ca este DELICOASA; ador vinetele! sunt reprezentative pentru cultura mediteraneana si chiar pentru noi, Romanii putin mai la nord.

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Implu si gustos

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Ador aceasta mancare, excelenta!

(1) (0) Abuz
31/01/2013

O reteta exceptionala

(1) (0) Abuz
02/01/2013

Foarte buna reteta, foarte buna mancare!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mancare de vinete cu dovlecei
Mancare de vinete cu dovlecei
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mancare de vinete cu carne de vaca
Mancare de vinete cu carne de vaca
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: