Petitchef

MANCARE DE VINETE DE POST

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Vinetetele se spala,se taie in felii rotunde,se oparesc 5 minute in apa cu sare si se lasa sa se scurga bine ,presate intre doua capace de lemn,cu o greutate deasupra.Dupa ce s-au scurs,se prajesc in ulei si se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.
  • Ceapa se taie pestisori si se inabusa impreuna cu usturoiul.Rosiile se oparesc cca 1 minut,se decojesc si se taie rondele.
  • Se aseaza intr-un vas de yena un strat de vinete amestecate in prealabil cu ceapa si usturoiul inabusite,unul de rosii ,patrunjel tocat,unul de vinete,un strat de rosii ,patrunjel tocat si tot asa.
  • Se presara piper, sare, cimbru , se toarna uleiul ramas ,o cescuta cu apa si se da la cuptor.Cand este gata se presara patrunjel tocat deasupra.Se serveste rece sau calda.


Poze

MANCARE DE VINETE DE POST
MANCARE DE VINETE DE POST - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Laurent, 18/09/2018

Delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/10/2015

F buna bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2013

Bună.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/04/2014

Nu prea au aspesc placut ...

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Slab

(0) (0) Abuz
04/08/2013

O idee pe care am s-o pun in aplicare chiar maine. Multumesc!

(0) (0) Abuz
28/09/2012

Fraiero

(0) (0) Abuz
04/08/2012

Superb mai ales vara si pt zilele de post!!

(0) (0) Abuz
24/07/2012

Agaga

(0) (0) Abuz
11/06/2012

O mancare usoara dar deosebit de gustosa!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează