Petitchef

Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 muschiulet de porc de max 400 g

4 cartofi medii, taiati in cubulete de circa 2-3 cm

10 felii de bacon - gasiti pachete cu mai multe felii, ca o sa va trebuiasca

4 catei de usturoi zdrobiti sau tocati

1 ceapa alba medie taiata julien

10-15 fire de chives, tocat marunt, dar mai lasam si intreg pentru ornat

3-4 crengute de rozmarin proaspat, doar frunzele

1/4 de ardei gras, tocat cubulete

3-4 linguri de ulei de masline

2 rosii proaspete, feliate

3 fire de ceapa verde, feliate

sare de mare si piper negru proaspat macinat dupa gust

Preparare

  • Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete sau doar ii taiam in jumatate. Ii punem intro oala cu apa care clocoteste si in care am pus o lingurita de sare. Lasam la foc mediu sa se fiarba circa 8-10 minute.Intre timp, spalam bine muschiuletul de porc, il taiem in doua bucati egale, scoatem grasimea si pielitele de pe el, il asezonam si il punem deoparte.Cand cartofii s-au fiert (dar nu de tot), ii scoatem si ii scurgem de apa. Ii punem intrun vas Jena, presaram un pic de sare si cateva frunzulite de rozmarin .
  • Luam o tigaie, punem 1 lingura de ulei de masline la incins si cand totul e fierbine, punem usturoiul zdrobit (tocat) si cateva frunze de rozmarin proaspat. Peste ele, punem muschiuletul de porc si incepem sa-l prajim la foc mare, cateva minute dupa care il intoarcem pe partea cealalta.
  • Pana se prajeste muschiuletul de porc, pregatim baconul in asa fel incat sa infasuram muschiuletul cu feliile de bacon.
  • Dupa ce i-am infasurat, ii punem inapoi in tigaie, iar tigaia o introducem in cuptorul care deja a fost incins la 220ºC! Turnam si sosul care s-a format in tigaie la prajirea muschiului, peste carne.Incepem sa pregatim cartofii taranesti, pana stau muschiuletii nostri in cuptor.Intro alta tigaie, punem 1 lingura de ulei de masline, punem 4 felii taiate in jumatate le punem in tigaie si peste ele aruncam ceapa taiata juliene, si asteptam sa se rumeneasca frumos si baconul si ceapa.

Poze

Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti, poza 1Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti, poza 2Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti, poza 3Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti, poza 4



Comentarii:

19/10/2016

Cuptorul la 180 grade pentru carne.cartofii NU se fierb!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/10/2016

De unde se poate vedea ca "cea mai buna pasare e tot porcul". Nu poate fi decat foarte, foarte buna !

(0) (0) Abuz
11/08/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz
21/01/2013

Foarte bine arata:D

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Este ok

(0) (0) Abuz
06/07/2012

Asta e o mancare foarte gustoasa dar pentru cei sub 60 de kg;insa ne mai rasfatam si noi astia cu peste 100

(0) (0) Abuz
24/02/2012

Imi lasa gura apa

(0) (0) Abuz
claudia paula, 11/01/2011

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Muschiulet de porc invelit in bacon
Muschiulet de porc invelit in bacon
4 porții
1h30m
Ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu Bacon – ca sa ne lase gura apa!Retete cu Bacon – ca sa ne lase gura apa!12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: