Petitchef

Sunday roast englezesc

Felul principal
4 porții
10 min
2 ore
Ușor
Este o delicioasa reteta de existenta careia nu am aflat decat cand am ajuns in Marea Britanie. Daca pot spune asa este mai mult decat o reteta, este un motiv de a aduna familia la un loc in fiecare Duminica.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 cotlet vita oricat de mare doriti sau depinde cate persoane aveti la masa(eu am avut cam 500g)


o ceapa rosie

un ardei potrivit

1 dovlecel(zucchini)

4-5 rosii cherry

3 catei de usturoi

2-3 crengute de rozmarin

o jumatate varza

o jumatate brocoli

2 cuburi contiment vita

o lingurita faina

sare si piper

o cana ulei

Preparare

  • Condimentati carnea cu un praf de sare si piper, curatati cartofii si taiatii cuburi mai mari, taiati ceapa si ardeiul in 6, sfaramati cateii de usturoi cu latul unui cutit, si feliati dovlecelul. Turnati uleiul intr-o tava incapatoare apoi asezati carnea in centrul si puneti legumele si rozmarinul de jur imprejur.
  • Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 190C/gaz 4 pentru o ora si jumatate.
    Dupa o ora de stat la cuptor indepartati folia de aluminiu si dati la coptor din nou. Intre timp taiati varza in bucati marisoare si separati frunzele, apoi puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti la foc mic pana ce puteti intepa cu furculita.
  • Taiati brocoli in manunchiuri mici si indepartati cotoarele, puneti la fiert in apa cu un praf de sare la foc mic.
  • Cand carnea si legumele sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati carnea sa se "odihneasca" cam 10 minute apoi taiati-o felii.
  • Aceasta reteta se serveste cu un sos pe care ei il numesc gravy si iata cum il preparati:
    Tocati marunt o ceapa micuta si puneti-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei, cand ceapa sa calit adaugati 1 cana si jumatate de apa in care dizolvati cuburile de vita si adaugati lingurita de faina sa se ingroase putin sosul. Lasati sa dea in fiert apoi stingeti focul.
  • Asezati legumele si carnea in farfurii si turnati sosul peste. Puteti inlocui carnea de vita cu orice carne doriti sau puteti folosi legumele favorite.
    POFTA BUNA!!!

Poze

Sunday Roast Englezesc, poza 1
Sunday Roast Englezesc, poza 2
Sunday Roast Englezesc, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

CookWithAna
CookWithAna, 09/06/2012

Multumesc mult pentru coentarii!!!

(0) (0) Abuz
07/06/2012

Delicios!!!! merci de reteta!

(0) (0) Abuz
07/06/2012

Mmmmmmmm excelenta,f gustoasa si sanatoasa :-*

(0) (0) Abuz
07/06/2012

Abia astept sa incerc!

(0) (0) Abuz
07/06/2012

Excelent 1

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Roast-beef
Roast-beef
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Hamburger in stil Sloppy Joe
Hamburger in stil Sloppy Joe
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei