Petitchef

Sunday Roast Englezesc

Este o delicioasa reteta de existenta careia nu am aflat decat cand am ajuns in Marea Britanie. Daca pot spune asa este mai mult decat o reteta, este un motiv de a aduna familia la un loc in fiecare Duminica.

Felul principal
4 porții
10 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Condimentati carnea cu un praf de sare si piper, curatati cartofii si taiatii cuburi mai mari, taiati ceapa si ardeiul in 6, sfaramati cateii de usturoi cu latul unui cutit, si feliati dovlecelul. Turnati uleiul intr-o tava incapatoare apoi asezati carnea in centrul si puneti legumele si rozmarinul de jur imprejur.
  • Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 190C/gaz 4 pentru o ora si jumatate.
    Dupa o ora de stat la cuptor indepartati folia de aluminiu si dati la coptor din nou. Intre timp taiati varza in bucati marisoare si separati frunzele, apoi puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti la foc mic pana ce puteti intepa cu furculita.
  • Taiati brocoli in manunchiuri mici si indepartati cotoarele, puneti la fiert in apa cu un praf de sare la foc mic.
  • Cand carnea si legumele sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati carnea sa se "odihneasca" cam 10 minute apoi taiati-o felii.
  • Aceasta reteta se serveste cu un sos pe care ei il numesc gravy si iata cum il preparati:
    Tocati marunt o ceapa micuta si puneti-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei, cand ceapa sa calit adaugati 1 cana si jumatate de apa in care dizolvati cuburile de vita si adaugati lingurita de faina sa se ingroase putin sosul. Lasati sa dea in fiert apoi stingeti focul.
  • Asezati legumele si carnea in farfurii si turnati sosul peste. Puteti inlocui carnea de vita cu orice carne doriti sau puteti folosi legumele favorite.
    POFTA BUNA!!!


Poze

Sunday Roast Englezesc
Sunday Roast Englezesc - poza 2
Sunday Roast Englezesc - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

CookWithAna
CookWithAna, 09/06/2012

Multumesc mult pentru coentarii!!!

(0) (0) Abuz
07/06/2012

Delicios!!!! merci de reteta!

(0) (0) Abuz
07/06/2012

Mmmmmmmm excelenta,f gustoasa si sanatoasa :-*

(0) (0) Abuz
07/06/2012

Abia astept sa incerc!

(0) (0) Abuz
07/06/2012

Excelent 1

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute ikea cu sos
Chiftelute ikea cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buddha bowl vegetarian
Buddha bowl vegetarian
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează