Petitchef

Orez cu legume

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Orezul cu legume este foarte usor de facut si foarte bun.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 cana de orez cu bob lung

1 ceapa potrivita

1 ardei gras rosu (sau capia dupa preferinta)

1 ardei gras verde

1 morcov mare

1 borcan de ciuperci

Condimente: delicat,curry

Preparare

  • Orezul se pune la umflat in apa fierbinte pentru 20-30 de minute.Morcovul se da pe razatoare mare, ardeii, ciupercile se taie bucatii mici si ceapa se toaca marunt.
  • Se caleste ceapa in putin ulei.Dupa ce se inmoaie bine ceapa si incepe sa devina aurie se adauga in oala restul de legume. Se calesc impreuna cu ceapa pentru 5 minute.
  • Se adauga cantitatea de apa (la 1 cana de orez se pune 1 cana si jumatate de apa). Pus 2 cani de apa pentru ca am pus multe legume.Se condimenteaza dupa gust cu delicat si curry (sau ce doriti).
  • Cand incepe apa sa fiarba , se scurge orezul si se adauga in oala. Se amesteca bine orezul cu legumele.Se pune un capac la orez si se da focul mic.
  • Orezul este gata atunci cand a scazut bine apa si orezul este moale(daca gustati si se mai simt boabele de orez mai adaugati un pic de apa si amestecati folosindu-va de toartele cratitei, nu folositi lingura).Se serveste simplu sau cu salata de cruditati.

Poze

Orez cu legume, poza 1
Orez cu legume, poza 2
Orez cu legume, poza 3
Orez cu legume, poza 4
Orez cu legume, poza 5
Orez cu legume, poza 6
Orez cu legume, poza 7
Orez cu legume, poza 8
Orez cu legume, poza 9
Orez cu legume, poza 10

Întrebări:




Comentarii (25):

11/02/2016

Minunat! Mi-a ieșit superb și nu gătesc de mult timp

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 23/11/2020

Nu inteleg pentru ce sa pui orezul in apa fierbinte inainte, care-i spilul? Ca sa fie bun, orezul trebuie sa-si traga de la inceput un lichid gustos, nu apa chioara! Asadar, orezul dupa ce este spalat de surplusul de amidon se pune peste legumele calite si se caleste si el putin impreuna cu legumele pana absoarbe tot sucul lasat de acestea dupa care se adauga SUPA DE LEGUME nu apa chioara! La acest gen de pilaf eu nu pun ciuperci si ca sa fie si mai bun eu pun si o rosie tocata marunt sau data prin blender. Ciupercile le folosesc separat cand fac pilaf numai cu ciuperci,

(2) (0) Abuz
pasionat
pasionat, 27/10/2016

Foarte buna aceasta reteta si foarte dietetica

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Ff buna.am incercat-o

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Poftà bunà!

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
30/08/2013

Cam putina apa; la mine a cerut cam 3 cani de apa la una de orez in rest e ok.probabil orezul trebuie fiert inainte de a fi adaugat in oala

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Foarte tare .mi-a iesit super

(0) (0) Abuz
24/07/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
21/07/2013

Ko

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cu legume si ciuperci coapte
Orez cu legume si ciuperci coapte
8 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Orez cu pui si legume
Orez cu pui si legume
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Orez integral cu legume
Orez integral cu legume
4 porții
55 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.