Petitchef

Rață cu orez

e momentul pt o schimbare, inlocuim varza cu orezul...
Felul principal
2 porții
15 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Aripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute.

    Orezul se alege de eventualele impurități.

    Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călim orezul 1-2 minute.

    Adăugăm legumele și amestecăm.

    Turnăm 500 ml apă și lăsăm să fiarbă încet până orezul absoarbe toată apa.

    Condimentăm cu sare și piper.

    Când aripile au fiert, se scot pe un platou. Se taie în două pentru a ne fi ușor să le prajim.

    Încingem o lingură de ulei într-o tavă și prăjim aripile pe ambele părți. (Punem un capac să nu sară și dăm tigaia de pe foc când le întoarcem).

    Când s-au rumenit bine presărăm boia iute peste aripi, stropim cu puțin vin alb.

    Amestecăm o lingură de bulion cu 50 ml apă și turnăm peste aripi.

    Lăsăm să fiarbă acoperit 5 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

    Servim rața pe pat de orez și stropim totul cu sos.

    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii:

14/01/2014

Mi-a placut faptul ca sunt prezentate toate detaliile in reteta,nu s-a omis nimic. Cat despre mancarica,foarte buna,insa eu nu urmez in totalitate retetele...mai adaug,mai scot din ingrediente... :D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rata cu portocale
Rata cu portocale
4 porții
3 ore
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Rata cu varza murata la cuptor
Rata cu varza murata la cuptor
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rata crocanta parfumata
Rata crocanta parfumata
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? De ce sa consumam orez brun? De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei