Petitchef

Ostropel

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Calim ceapa doua minute in patru-cinci linguri de ulei, punem pipotele si inimile,
    amestecam si prajim inabusit, cu capac, adaugand cate putina apa si putina sare.
  • Cand carnea e fiarta, punem usturoiul tocat, faina de hrisca, rosiile descojite, frunzele de dafin si vinul, asa incat sosul sa acopere inimile si pipotele.
  • Lasam sa fiarba cam un sfert de ora, potrivim de sare si piper, luam de pe foc si adaugam firele de ceapa si de usturoi tocate.
  • Putem sa mancam ostropelul cu mamaliga (ca in prima fotografie din postare: daca adaugati in malai, in timpul fierberii, parmezan ras, mamaliga va avea o savoare deosebita) sau cu piure de cartofi (in care se pot pune unt, smantana si nucsoara).


Poze

Ostropel, poza 1
Ostropel, poza 2
Ostropel, poza 3
Ostropel, poza 4
Ostropel, poza 5
Ostropel, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

04/08/2015

Foarte buna

(0) (0) Abuz
23/04/2015

PARMEZAN NU E ORIGINAL .... PARMIGIANO E ADEVARAT CASCAVAL INVECHIAT

(0) (0) Abuz
16/12/2012

Delicioasa!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ostropel de pui
Ostropel de pui
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ostropel de pui.
Ostropel de pui.
8 porții
1 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Ostropel de pui pe pat de orez
Ostropel de pui pe pat de orez
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei