Petitchef

Ochiuri româneti cu fasole rosie

Felul principal
2 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Pentru servit:

Preparare

  • Prajim usor in ulei,usturoiul feliat si adaugam fasolea bine scursa de zeama si limpezita .Invartim scurt,cat sa se incalzeasca fasolea.
  • Stingem focul si adaugam condimentele, rosiile taiate si patrunjelul verde. Se putea ceva mai rapid.
  • Punem la fiert 1 litru de apa, intr-o cratita de un litru jumatate. Nu trebuie sa fie multa apa.Doar cat sa acopere ouale. Adaugam 2 linguri de otet.Otetul sustine, coagularea albusurilor. Lasam apa sa dea in clocot,apoi reducem focul.
  • Spargem ouale pe rand intr-o farfurie,sau bol mic si le dam drumul in apa fara frica. Miscarea trebuie sa fie ferma si continua,fara sa le aruncam,ci oarecum alunecat,de la suprafata apei. O miscare din incheietura mainii,ca la pian.
  • Dupa ce faceti mai multe exercitii si va iese,puteti incerca sa le spargeti direct in apa,fara ajutorul farfuriei. Nu faceti mai mult de 2 oua o data. Sa le puteti gestiona mai bine.
  • Se lasa la fiert 2 minute,pana cand albusul se incheaga si nu mai vedem galbenusul prin el. Scoatem ouale din apa cu o spumiera si le punem la scurs pe un servet curat.
  • Nu ramane decat sa le asezati pe patul de fasole,si sa trasati cateva dungi cu ulei de masline extravirgin si cu otet balsamic.Daca nu sunteti la regim,puneti si o mana buna de parmezan, cascaval,feta ,cas,sau alt branzet ce-l aveti la indemana.


Poze

Ochiuri româneti cu fasole rosie
Ochiuri româneti cu fasole rosie - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ceapă roșie murată
Ceapă roșie murată
6 porții
24 h 5 m
Foarte ușor
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează