Petitchef

Peste afumat

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se combina intr-un castron amestecul 5 arome cu zahar, sos de soia si vin de orez. Se amesteca pana ce se dizolva zaharul. Se adauga ceapa verde si ghimbir si se amesteca din nou. Se marineaza carnea in aceasta mixtura timp de minim 30 de minute.
  • Se pune pestele, cu marinada cu tot, intr-o oala, se adauga fondul si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet, timp de 10 minute. Se scoate apoi pestele si se scurge bine. Sosul se pastreaza.
  • Se incinge un wok si se adauga ulei, cat sa formeze un strat de 5-6 cm grosime. Se incinge uleiul la 190 °C si se prajeste pestele (deep-fry) 4-5 minute, pana ce este rumenit si crocant. Se scoate din ulei si se imerseaza in sos, unde se lasa sa se raceasca cel putin 2-3 ore, inainte de a-l scoate si de a-l lasa sa se raceasca. Se taie pestele feliute si se serveste rece.
  • Fileul de peste trebuie sa fie cu piele, caci aceasta va impiedica dezmembrarea carnii. In general, daca sticlutele de sos de soia nu poarta alta mentiune, se sunintelege ca sunt ?light?. Tot in general, sosurile de soia dark sunt etichetate ca atare. Daca nu gasiti sos de soia dark, folositi sos de soia simplu (light) la care adaugati putin sirop caramel.
  • Legume murate chinezesti se gasesc in supermarket, ultima data am cumparat de la Cora Pantelimon. Sunt un amestec de legume, taiate firisoare, in special morcovi si muguri de fasole. Au un gust placut, mai putin acru decat cele mai multe dintre muraturile noastre. Fondurile folosite de chinezi sunt diferite de cele utilizate in bucatariile europene. In mod normal, nu poti substitui un fond chinezesc cu unul european, decat daca nu vrei sa te complici si accepti din start ca reteta va diferi de original.
  • Un fond chinezesc se prepara de obicei din carcase de pui si oase de porc, la care se adauga legume si arome asiatice: ceapa verde, ghimbir, vin de orez, ciuperci.
  • Voi reveni in zilele urmatoare cu un material despre fondurile chinezesti, iar sfatul meu este ca, pe moment, sa folositi un fond de legume preparat din 500 ml apa, 1 cubulet de concentrat de supa, cateva feliute de ghimbir, 2 cepe verzi taiate bucatele, 2-3 ciuperci shiitake uscate, 2 linguri de vin de orez. Fierbeti amestecul la foc molcom (mijotare) timp de 20-30 de minute, apoi filtrati printr-o sita fina, captusita cu tifon. Aruncati solidele si folositi lichidul.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează