Petitchef

Gobi Pakoras

Antreuri
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Chiar daca la ingrediente ati vazut cantitati destul de insemnate de condimente fierbinti, picante, nu va speriati: isi pierd mult din putere la prajit, iar conopida are nevoie de condimente tari care sa-i echilibreze gustul puternic dulce.

    Spalati conopida si scurgeti-o bine de apa.

    Amestecati fainurile cu condimentele si apa (ajustati cantitatea de apa daca e necesar) asa incat sa iasa o compozitie ca de clatite. Semnul ca ati obtinut o compozitie ideala: introduceti un deget in compozitie si daca atunci cand il scoateti este uniform acoperit cu acea compozitie e OK.

    Dati drumul la foc mediu, puneti vasul pe foc, cu suficient de mult ulei (de palmier) asa incat Pakoras sa poata pluti in voie. Cand uleiul este suficient de fierbinte, dar nu intr-atat incat sa scoata fum, e momentul sa luati cate o floreta, sa o inmuiati bine de tot in compozitie (scurgeti excesul) si sa o puneti in ulei. Aceasta operatiune se face cel mai bine direct cu mana, dar atentie sa nu va frigeti!

    Repetati cu mai multe florete pana la umplerea vasului. Puteti pune cam 9 bucati (depinde de cat de mari sunt floretele de conopida) daca folositi un vas de 1 litru.

    Lsati-le fara sa le deranjati cam 4 minute, dupa care le intoarceti si le mai lasati 2 minute. Daca focul este suficient de bine potrivit, Pakoras vor fi maronii aurii, daca focul e prea tare vor deveni maro inchis destul de rapid si bucatelele de conopida nu se vor praji si in interior.

    Scoateti pe o hartie prosop si puneti urmatoarea tura. In total vor fi doua sau trei ture, in functie de cum le-ati grupat in vas la prajit.

    Gata! Le puteti servi alaturi de Raita, de Chutney sau ca garnitura la orice fel de mancare. Incercati! N-ati mai gustat asa ceva.


Întrebări:




Comentarii:

Nina, 24/10/2018

Sunt minunate! Mai pot fi folosite felii de gogosari sau ardei mai carnosi, bastonase de morcovi, rondele de ceapa rosie... Incercati!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Miahaeladia, 23/10/2018

Pentru conopida pane, sau prajita, eu fierb conopida in apa sarata. o scurg bine. In timpul asta amestec "Panco", si usturoi pulbere si tavalesc conopida pe toate partile. Pentru prajit foloses Ulei de alune si am grija sa o intorc pe toate partile ca sa fie prajita cat mai uniform. La masa am grija sa pun smantana si maioneza in doua boluri asa ca fiecare foloseste ce-i place la conopida, le alterneaza sau nimic, asa ca mine. E foarte usor de faut si nu se simte nici un fel de gust dulce.

(0) (0) Abuz
25/05/2014

Cu toate gusurile prea multe dupa mine si fainile multe amestecate mai se simte gustul de conopida??'nu apa minerala si faina orez sare fript 2 min asa nu pui celulita pe cur

(1) (0) Abuz
10/11/2011

Miammm!

(0) (0) Abuz
qqqnicoss
qqqnicoss, 09/11/2011

Super.....:P

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Curry cu năut
Curry cu năut
3 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
1 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tajine vegetarian
Tajine vegetarian
6 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1 h 23 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează