Petitchef

Gobi pakoras

Antreuri
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 conopida medie, taiata in florete mici cat un deget

5 linguri faina naut

1 lingura faina de grau integrala

1 lingura faina de orez

1 lingurita ghimbir praf sau galangal

1 lingurita piper negru macinat

1/2 lingurita piper cayenne

1/2 lingurita coriandru

1/2 lingurita turmeric

sare dupa gust

150 ml apa

ulei pentru prajit

Preparare

  • Chiar daca la ingrediente ati vazut cantitati destul de insemnate de condimente fierbinti, picante, nu va speriati: isi pierd mult din putere la prajit, iar conopida are nevoie de condimente tari care sa-i echilibreze gustul puternic dulce.

    Spalati conopida si scurgeti-o bine de apa.

    Amestecati fainurile cu condimentele si apa (ajustati cantitatea de apa daca e necesar) asa incat sa iasa o compozitie ca de clatite. Semnul ca ati obtinut o compozitie ideala: introduceti un deget in compozitie si daca atunci cand il scoateti este uniform acoperit cu acea compozitie e OK.

    Dati drumul la foc mediu, puneti vasul pe foc, cu suficient de mult ulei (de palmier) asa incat Pakoras sa poata pluti in voie. Cand uleiul este suficient de fierbinte, dar nu intr-atat incat sa scoata fum, e momentul sa luati cate o floreta, sa o inmuiati bine de tot in compozitie (scurgeti excesul) si sa o puneti in ulei. Aceasta operatiune se face cel mai bine direct cu mana, dar atentie sa nu va frigeti!

    Repetati cu mai multe florete pana la umplerea vasului. Puteti pune cam 9 bucati (depinde de cat de mari sunt floretele de conopida) daca folositi un vas de 1 litru.

    Lsati-le fara sa le deranjati cam 4 minute, dupa care le intoarceti si le mai lasati 2 minute. Daca focul este suficient de bine potrivit, Pakoras vor fi maronii aurii, daca focul e prea tare vor deveni maro inchis destul de rapid si bucatelele de conopida nu se vor praji si in interior.

    Scoateti pe o hartie prosop si puneti urmatoarea tura. In total vor fi doua sau trei ture, in functie de cum le-ati grupat in vas la prajit.

    Gata! Le puteti servi alaturi de Raita, de Chutney sau ca garnitura la orice fel de mancare. Incercati! N-ati mai gustat asa ceva.



Comentarii:

Nina, 24/10/2018

Sunt minunate! Mai pot fi folosite felii de gogosari sau ardei mai carnosi, bastonase de morcovi, rondele de ceapa rosie... Incercati!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Miahaeladia, 23/10/2018

Pentru conopida pane, sau prajita, eu fierb conopida in apa sarata. o scurg bine. In timpul asta amestec "Panco", si usturoi pulbere si tavalesc conopida pe toate partile. Pentru prajit foloses Ulei de alune si am grija sa o intorc pe toate partile ca sa fie prajita cat mai uniform. La masa am grija sa pun smantana si maioneza in doua boluri asa ca fiecare foloseste ce-i place la conopida, le alterneaza sau nimic, asa ca mine. E foarte usor de faut si nu se simte nici un fel de gust dulce.

(0) (0) Abuz
25/05/2014

Cu toate gusurile prea multe dupa mine si fainile multe amestecate mai se simte gustul de conopida??'nu apa minerala si faina orez sare fript 2 min asa nu pui celulita pe cur

(1) (0) Abuz
10/11/2011

Miammm!

(0) (0) Abuz
qqqnicoss
qqqnicoss, 09/11/2011

Super.....:P

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Aloo gobi (cartofi cu conopida)
Aloo gobi (cartofi cu conopida)
4 porții
30 min
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Kadoo pakoras (dovleac pane)
Kadoo pakoras (dovleac pane)
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pakoras de ardei iuti verzi
Pakoras de ardei iuti verzi
4 porții
30 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Chow mein
Chow mein
4 porții
1h30m
Ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: