Petitchef

Pilaf cu peste uscat(sarat)

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Preparare

  • A tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte sarat. Dupa ce a scos pestele de la desarat l-am lasat putin la scurs intr-o sita,apoi l-a curat de solzi,l-am spalat bine si l-a taiat bucati.
  • A trecut bucatile de peste prin faina amestecata cu malai si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins . Separat am pus ceapa tocata marunt la inabusit in 250 ml de ulei ,apoi am adaugat orezul spalat foarte bine si le-a lasat in continuare la foc mic .
  • Cand a inceput sa se umfle orezul se adauga rosiile tocate marunt,sucul de rosii si se mai lasa cca 5-10 minute pe foc ,dupa care se va transfera compozitia intr-o tava si se va introduce la cuptor. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de apa calda.
  • Cand pilaful este aproape gata se scoate tava din cuptor ,se aranjeaza deasupra bucatile de peste si se mai reintroduce putin la cuptor.
  • Este o mancare delicioasa pe care o pregatesc mereu cu placere deoarece mi-aduce aminte de copilarie si v-o recomand si voua cu mare drag.

Poze

Pilaf cu peste uscat(sarat), poza 1
Pilaf cu peste uscat(sarat), poza 2
Pilaf cu peste uscat(sarat), poza 3

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 30/11/2020

Facea si mamaia mea dar nu asa. Ea nu punea rosii in orez si nu prajea pestele. Punea pestele la desarat dupa care il fierbea, separat toca o ceapa pe care o inabusea in putin ulei, peste ceapa punea orezul spalat si scurs, amesteca bine, umplea cu zeama in care a fiert pestele si la sfarsit adauga si pestele facut bucati, putin piper si gata! In felul asta orezul lua si el gustul de peste; ce ai facut tu aici este un pilaf cu rosii peste care ai pus niste peste prajit.

(1) (0) Abuz
acidor, 30/11/2020

Imi doream sa stiu cum se prepara, deoarece numai bunica ne gatea peste uscat cu orez si erea delicios. Multumesc!

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf cu legume
Pilaf cu legume
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pilaf sarbesc
Pilaf sarbesc
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pilaf bulgaresc
Pilaf bulgaresc
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateOrezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.