Petitchef

Pilaf bulgaresc

Felul principal
8 porții
20 min
40 min
Foarte ușor
242 Kcal
Sincer nu stiu prin ce se deosebeste pilaful bulgaresc de cel sarbesc, stiu ca amandoua se fac cu rosii si ardei proaspeti dar am vazut retete in care la cel sarbesc se pun si ciuperci….totusi acest pilaf este extraordinar de bun, hranitor, in ciuda faptului ca se zice ca orezul ingrasa, eu prefer sa gatesc orezul in acest fel pe timpul verii, fara carne , cu multe legume.

O bunatate pe care va invit sa o cititi si sa o si preparati, ca se face foarte simplu si rapid!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 cani orez (Arborio de preferinta, cel cu bob mare si rotund)

4 cani apa fierbinte

1 ceapa mare

2 morcovi medii

1 ardei gras rosu

o ceasca de ulei (150 ml)

sare dupa gust

patrunjel verde

3 rosii mari si coapte

Preparare

  • Etapa 1 - Pilaf bulgaresc
    Nu este mare filozofie la prepararea acestui pilaf.

    Spalam orezul in cateva ape apoi il punem deoparte pana inabusim legumele.
    Taiem felii ardeiul si morcovul iar ceapa o tocam marunt. Le innabusim in ulei pana se inmoaie apoi adaugam orezul si mai lasam putin pe foc pana orezul se albeste sau chiar se rumeneste usor, mestecand continuu cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca.

    Adaugam apa fierbinte, asezonam cu sare, tocam si rosiile cubulete si le incorporam si pe acestea in orez apoi introducem cratita in cuptor acoperita cu un capac.

    Din cand in cand verificam orezul daca a inghitit toata apa. Daca nu este facut si a inghitit toata apa, mai adaugam apa fierbinte si amestecam usor ca sa nu il zdrobim. aici depinde de orezul folosit, orezul cu bobul lung inghite mai multa apa decat cel cu bobul rotund. cel rotund se lega mai frumos.

    Cand este facut, bobul de orez trebuie sa fie moale.

    Asezonam cu patrunjel verde tocat marunt si servim.

    Este delicios! o mancare foarte usoara de vara.

    Pofta buna!

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 238g
Calorii: 242Kcal
  • Carbo: 48.6g
  • Grăsimi: 2.7g
  • Grăsimi sat.: 0.4g
  • Proteine: 5.3g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 2.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7

Poze

Pilaf bulgaresc, poza 1Pilaf bulgaresc, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Pilaf


Comentarii (45):

28/11/2016

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/11/2016

Foarte bun , il fac des !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/02/2015

Usor de facut si foarte sanatos !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/02/2015

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2015

Eu pun in el si pastarnac...ii da o dulceata si o aroma aparte

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/08/2014

Atentie,adaugand f multe legume,devine GHIVECI DE LEGUME.In Transilvania i se mai spune LECSO(cs se citeste ci)

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
28/08/2013

Dupa cun arata in foto este delicios si cred ca este f.bun.incer si eu, maine.multumesc de reteta si de retete in general.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/08/2013

Super bun.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 17/02/2018

Da de ce "bulgaresc" sau "sarbesc" ? E "orez cu legume" si-am rezolvat problema! Si eu il fac dar pun mai multa apa si nu-l bag la cuptor ca nu-mi place sa fie prea inchegat.

(1) (0) Abuz
16/02/2015

E bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pilaf sarbesc
Pilaf sarbesc
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pilaf cu legume - de post (reteta video)
Pilaf cu legume - de post (reteta video)
8 porții
45 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Pilaf de orez cu ciuperci
Pilaf de orez cu ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: