Petitchef

Mancare de linte cu orez

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
200 g linte,

100 g orez,

100 ml ulei masline,

2 rosii,

1 ceapa, sare.

Preparare

  • Lintea se pune la inmuiat cu 12 ore inainte in apa rece. Se pune la fiert iar cand clocoteste se transfera in alta oala cu apa fierbinte .
  • Rosiile se decojesc, se taie cubulete si se pun in oala. Cand a fiert la jumatate se adauga orezul spalat in prealabil si se lasa sa fiarba in continuare.
  • Ceapa se toaca si se caleste in ulei apoi se adauga in oala cu linte si orez. Se mai lasa 10 minute.
  • Supa-crema de linte (reteta turceasca)Supa-crema de linteSupa de vita cu linteOrez sarbescSupa de rosii cu orezSalata de linteCartofi cu legume la cuptorFasole batutaVinete umplute cu orez.
  • Budinca de orez cu dulceataSarmalute de pui in foi de varzaMancare de linteMiel cu vin rosu si linteBors de vita cu perisoareOrez cu dovleac.
A Alimentatie Copii ? Retete pentru Copii ? Nutritie Copii ? Retete Culinare ? Ghid Nutritie ? Specialist Nutritie ? Sfaturi Sanatoase





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de linte cu carnaciori de pui afumati
Mancare de linte cu carnaciori de pui afumati
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mancare de linte
Mancare de linte
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mancare de linte rosie cu menta
Mancare de linte rosie cu menta
6 porții
1h20m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.