Placinta de ovaz cu branza si ceapa
votează acum

Ingrediente
2
Rețete inrudite
Placinta cu carne de bibilica
Preparare
Preparare35 min
Gătire52 min
- Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace placinta. Incingeti o lingura de ulei si jumatate din unt si caliti la foc foarte mic, timp de 10 minute, ceapa si usturoiul.Luati-le de pe foc si puneti-le intr-un castron mare.
- Puneti fulgii de ovaz intr-o tava si bagati-i la cuptor circa 10-12 minute, amestecand des; lasati-i sa se raceasca, apoi adaugati ceapa si usturoiul calite, branza, ouale batute si patrunjelul, sare si piper dupa gust. Amestecati bine.
- Ungeti cu restul de ulei fundul unei forme de copt cu diametrul de circa 20 cm, tapetati-o cu hartie si asezati feliile de cartof, suprapunandu-le astfel incat fundul formei sa fie perfect acoperit.
- Puneti deasupra amestecul de fulgi de ovaz, branza, oua, etc.nivelati cu dosul unei linguri.Acoperiti forma de copt cu folie de aluminiu si coaceti 30 minute in cuptorul preincalzit
- Intoarceti placinta pe o tava care merge la cuptor si indepartati cu grija forma in care ati copt placinta si coala de hartie.
- Topiti untul ramas si ungeti cu el cartofii, apoi bagati din nou placinta la cuptor 5-6 minute pana ce cartofii sunt usor rumeniti. Taiati felii si serviti imediat. Este foarte gustoasa!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!