Petitchef

Pulpe de gasca pe varza rosie

Pentru ca doar atat mi-a mai ramas din gasca cumparata de Craciun (din care am facut de doua ori supa :P) ... m-am gandit ca e pacat sa nu ne bucuram de o mancare delicioasa, facuta rapid si usor (veti vedea ca e floare la ureche! :D) .. .chiar daca Craciunul cu zilele lui magice a trecut de cam multisor...

Felul principal
4 porții
1 zi 6 h
1 zi 16 h
Dificil

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Se curata varza, se spala si se taie fasiute (eu am taiat-o la robotul de bucatarie)
  • Etapa 2 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Se curata de coaja ceapa si marul, apoi se taie cubulete (eu, din nou, le-am maruntit la robot)
  • Etapa 3 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Se spala bine, cu apa rece, pulpele de gasca. Se zvanta si se condimenteaza puternic cu sare si piper.
  • Etapa 4 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Se pun intr-un ceaun sau oala de tuci si se prajesc la foc puternic pana devin crocante.
    Se caramelizeaza bine zaharul in grasimea de gasca si se adauga ceapa si apoi marul maruntit si varza rosie.
    Se calesc timp de 5 minute, amestecand continuu. Se sting cu supa si cu otet.
  • Etapa 5 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Pulpele prajite se aseaza pe varza rosie si se inabusa timp de 60 de minute, la foc mic, in cratita acoperita cu capac:
  • Garnitura consta in cartofi fierti natur sau asa cum am facut eu, fierti doar pe jumatate si apoi prajiti in baie de ulei... mniam, mniam, ies taaaare buni!


Poze

Pulpe de gasca pe varza rosie
Pulpe de gasca pe varza rosie - poza 2
Pulpe de gasca pe varza rosie - poza 3
Pulpe de gasca pe varza rosie - poza 4
Pulpe de gasca pe varza rosie - poza 5
Pulpe de gasca pe varza rosie - poza 6
Pulpe de gasca pe varza rosie - poza 7
Pulpe de gasca pe varza rosie - poza 8
Pulpe de gasca pe varza rosie - poza 9
Pulpe de gasca pe varza rosie - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

03/02/2014

Buna ideea de a folosi varza rosie !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Diana Lucia, 02/05/2020

Supeba reteta.a Ar fi de interes sa aflu unde ati gasitg o gasca cu patru pulpe, ca ale noastre au doar doua, iar doua gaste nu prea cumpar . Asata doar asa, ca sa mai si radem. In rest, chiar ca merita incercata reteta.

(1) (0) Abuz
ursache, 28/04/2020

Imi ploua in gura! ...yummie

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza rosie - medicament imunostimulator Varza rosie - medicament imunostimulator

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează