Petitchef

Pulpe de gasca pe varza rosie

Felul principal
4 porții
30 ore
40 ore
Dificil
Pentru ca doar atat mi-a mai ramas din gasca cumparata de Craciun (din care am facut de doua ori supa :P) ... m-am gandit ca e pacat sa nu ne bucuram de o mancare delicioasa, facuta rapid si usor (veti vedea ca e floare la ureche! :D) .. .chiar daca Craciunul cu zilele lui magice a trecut de cam multisor...

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg. varza rosie


1 mar

4 pulpe de gasca a cate 450g

sare, piper

1 lingura zahar

250 ml. supa pui sau zarzavat

3 linguri otet

Preparare

  • Etapa 1 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Se curata varza, se spala si se taie fasiute (eu am taiat-o la robotul de bucatarie)
  • Etapa 2 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Se curata de coaja ceapa si marul, apoi se taie cubulete (eu, din nou, le-am maruntit la robot)
  • Etapa 3 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Se spala bine, cu apa rece, pulpele de gasca. Se zvanta si se condimenteaza puternic cu sare si piper.
  • Etapa 4 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Se pun intr-un ceaun sau oala de tuci si se prajesc la foc puternic pana devin crocante.
    Se caramelizeaza bine zaharul in grasimea de gasca si se adauga ceapa si apoi marul maruntit si varza rosie.
    Se calesc timp de 5 minute, amestecand continuu. Se sting cu supa si cu otet.
  • Etapa 5 - Pulpe de gasca pe varza rosie
    Pulpele prajite se aseaza pe varza rosie si se inabusa timp de 60 de minute, la foc mic, in cratita acoperita cu capac:
  • Garnitura consta in cartofi fierti natur sau asa cum am facut eu, fierti doar pe jumatate si apoi prajiti in baie de ulei... mniam, mniam, ies taaaare buni!

Poze

Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 1Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 2Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 3Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 4Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 5Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 6Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 7Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 8Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 9Pulpe de gasca pe varza rosie, poza 10



Comentarii:

03/02/2014

Buna ideea de a folosi varza rosie !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari
Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pulpe de gasca cu morcovi
Pulpe de gasca cu morcovi
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii
Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii
4 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza rosie - medicament imunostimulatorVarza rosie - medicament imunostimulatorVarza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: