Petitchef

Ratatouille

Felul principal
3 porții
15 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
6 catei de usturoi


1 dovlecel mediu

5 crengute de patrunjel

4 crengute de busuioc


1 cutie rosii cubulete ( sau 2 roşii decojite)

supa de pui sau de legume(chiar si facuta cu un cubulet knorr diluat in 180 ml apa)

1 lingura pasta de tomate

1 ardei gras verde mediu

1 vinata mare( aprox 450 g)

Preparare

  • Ratatouille este o tocana de legume tradițională, din regiunea Provence a Frantei, originară în Nice. Numele complet al felului de mâncare este ratatouille niçoise.De obicei, este condimentat cu Herbes de Provence, dar dupa aceasta reteta,voi folosi patrunjel si busuioc.

    Spalati si curatati toate legumele.Rupem frunzele de patrunjel si buioc de pe tulpini.
    Taiem ceapa,vanata si ardeiul gras.Taiem dovlecelul in 4,iar apoi il taiem feliute de cca 1 cm grosime.Taiem ciupercile in 4.
    Incalzim uleiul de masline,intr-o oala larga,la foc mediu,si adaugam usturoiul tocat marunt,pana se aromatizeaza bine uleiul.Atentie sa nu ardeti usturoiul,dureaza cateva secunde.
    Apoi ceapa taiata cubulete,pe care o lasam in jur de 4 minute,pana devine translucida,dupa care punem 1 lingura de bulion si amestecam bine.
    Dupa 1 minut,adaugam si supa sau cubuletul knorr dizolvat in 180 ml apa.Cand incepe sa fiarba,adaugam cubuletele de vinete,dovlecel,ciuperci si ardei gras, le amestecam bine,si le lasam sa fiarba 10-12 minute.
    Vanata va lasa mult lichid,si este acesta lichidul in care vor fierbe restul ingredientelor,deci trebuie sa le amestecam din cand in cand,pentru a fi siguri ca toate legumele au atins zeama lasata de vanata,iar prin acest proces aromele se amesteca extraordinar de bine.
    Scurgeti sucul de rosii din conserva si lasati doar cubuletele,sau daca folositi rosii proaspete,le decojiti,le scoateti samburii,si le taiati.
    Va fi gata cand vanata va incepe sa se sfarame,insa restul legumelor vor ramane intregi,nu foarte moi.In acest punct,adaugam rosiile,pe care le lasam 1-2 minute,dupa care punem si frunzele de busuioc rupte bucatele cu degetele,si patrunjelul tocat.Adaugati sare si piper dupa gust.
    Ratatouille,desi de obicei este servit cald, francezilor le place sa il manance la temperatura camerei (in special vara), cu felii de bagheta proaspat prajita.
    Eu voi fi mereu de parere ca cele mai bune mancaruri sunt de obicei cele mai simple.
    Bon appétit !



Comentarii:

12/09/2012

Nu e ratatouille, e ghiveci !

(0) (0) Abuz
14/01/2012

Superba reteta

(0) (0) Abuz
11/09/2011

Este o reteta minunata mai ales pentru mine care consum legume.

(0) (0) Abuz
edith_erdei@yahoo.com, 21/11/2010

Fara oregano sau maghiran,apa de ploaie

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ratatouille
Ratatouille
6 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Ratatouille + musaka = love
Ratatouille + musaka = love
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ratatouille
Ratatouille
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Ratatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: