Petitchef

Ratatouille

Felul principal
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 vinete potrivite

4 dovlecei mici (2-3 mari)

300 g ciuperci

1 ardei verde (aprox 150 g)

1 ardei galben (aprox 150 g)


7 - 8 catei de usturoi

3 - 4 rosii din bulion

sare, piper, busuioc

2 linguri ulei

cateva fire de patrunjel

Preparare

  • In primul rand trebuie sa ne pregatim legumele, pentru ca ele se vor adauga simultan in tigaie si nu e timp sa le tocam cand mancarea e pe foc. Asa ca in primul rand le spalam si le curatam (doar la vinete lasam coaja).Taiem ciupercile in 4, iar piciorusele, daca nu mai sunt atasate palariilor, le lasam intregi. Nu uitam sa mai stropim ciupercile cu putina zeama de lamaie ca sa ramana albe. Dovleceii taiem in doua pe lungime, si pentru ca erau subtiti, taiem felii cam de un deget grosime. Daca dovleceii sunt mai mari, taiem mai intai in 4. Ardeii ii tocam bucatele mai mari.
  • Vinetele le taiem pe lungime in 2, apoi, in functie de cat sunt de mari, in 2 sau 3, iar apoi cubulete. Punem uleiul la incins si calim 1 - 2 minute usturoiul pisat sau tocat marunt, pana prinde putina culoare. Apoi adaugam ceapa, putina sare, si putem pune cateva linguri de apa, ca sa se fiarba mai mult decat sa se prajeasca. Cand ceapa sticleste adaugam bulionul, amestecam si mai lasam 2 - 3 minute sa fiarba.
  • Adaugam legumele tocate mai devreme: dovleceii, ciupercile, ardeii si vinetele. Punem capac si lasam sa fiarba vreo 15 minute, timp in care amestecam des. Nu e nevoie sa adaugam apa pentru ca atat ciupercile, cat mai ales vinetele vor lasa mult lichid si aromele legumelor se vor combina foarte bine.
  • Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam rosiile tocate, amestecam si mai lasam cateva minute pe foc. Potrivim de sare, piper, adaugam patrunjelul tocat marunt si busuiocul, dupa care luam de pe foc.Cum spuneam, aceasta mancare poate fi garnitura sau fel principal si are doar 60 calorii / 100 grame, iar o portie are in jur de 180 calorii.

Poze

Ratatouille, poza 1Ratatouille, poza 2Ratatouille, poza 3Ratatouille, poza 4Ratatouille, poza 5Ratatouille, poza 6Ratatouille, poza 7Ratatouille, poza 8
B Bucataria Furnicutilor





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ratatouille
Ratatouille
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ratatouille
Ratatouille
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ratatouille la cuptor (dietetic)
Ratatouille la cuptor (dietetic)
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ratatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: