Petitchef

Rulada cu carne de porc

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 muschi de porc aprox 900 g

200 g spanac verde

2 felii de bacon, taiat bucati

1 ceapa de marime medie tocata marunt

1 catel de usturoi, taiat marunt

4 linguri de firimituri de paine

2 linguri de ulei pt prajit rulada

sare si piper dupa gust

1/2 pahar de vin alb


Salata de telina:

1 radacina de telina

2 mere curatate de coaja si taiate betisoare de grosimea unui bat de chibrit

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 375°F/190°C. se taie muschiul ca in imagine, apoi se aplatiseaza cu ciocanul, se sareaza, pipereaza si se lasa deoparte .
  • Se spala spanacul, se lasa la scurs se soteaza intr-o tigaie, amestecand din cand in cand pana se inmoaine spanacul, 3-5 minut se intinde spanacul pe hartie absorbanta, pt a-l 'usca' si se pune deoparte in aceeasi tigaie se pune baconul la prajit, se da deoparte cand s-a colorat, se lasa la scurs intr-o sita in tigaie se lasa 2 linguri de grasime, se adauga ceapa, se amesteca pana devine sticloasa, se adauga si usturoiul pentru 1 minut.
  • Se adauga firimiturile de paine (nu pezmet... am pus 2 felii de paine fara coaja la robotul de bucatarie si-am pulsat pana s-au transformat in firimituri) si spanacul tocat se ajusteaza de sare si pipe umplutura se asterne pe muschi, se apasa cu palmele s-o 'fixam', apoi muschiul se ruleaza si se leaga cu sfoara.
  • Intr-o tigaie incapatoare, se pun 2 linguri de ulei si se prajeste rulada pe toate partile, pana s-a rumenit frumos . Daca tigaia se poate da la cuptor, adaugati vinul si dati la cuptor pt aproximativ 45 de minute, daca nu, mutati rulada intr-o cratita, apoi turnati vinul se acopera carnea pt 15 minute si se poate servi.
  • Dintr-un galbenus, o lingura de mustar cu boabe si ulei se face o maioneza se acreste cu zeama de lamaie dupa gust, se sareaza si pipeaza se amesteca bine, bine cu betisoarele de telina si mere.

Poze

Rulada cu carne de porc, poza 1Rulada cu carne de porc, poza 2Rulada cu carne de porc, poza 3



Comentarii:

ungur_t2016, 11/11/2016

Imi place mai m7ult decat am gatit eu aceasta reteta,o sa o ptregatesc si eu asa pentru capare foarte buna

(0) (0) Abuz
10/11/2016

Foarte bine

(0) (0) Abuz
10/11/2016

De nota 10 ! Intradevar reteta de specealist .

(0) (0) Abuz
10/11/2016

Este ok pentru o masa festiva. Merge si aperitiv rece si fel principal cu garnitura

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Trebuie incercata! arata bine!

(0) (0) Abuz
13/04/2012

Arata foarte bine si e foarte bun;)

(0) (0) Abuz
11/04/2012

Execrabila

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada din carne de porc
Rulada din carne de porc
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Rulada din carne de porc
Rulada din carne de porc
4 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Rulada din carne de porc cu arome de primavara
Rulada din carne de porc cu arome de primavara
6 porții
1h50m
Foarte ușor
2.4 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Rulada cu carneRulada cu carneRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: