Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?

Felul principal
Foarte ușor
1 h 38 m
350 Kcal

Când ne gândim la masa de duminică, avem adesea în vedere o friptură însoțită de piure de cartofi și salată verde ;-) Vă oferim așadar rețeta noastră de friptură de porc la cuptor precum și toate sfaturile noastre pentru o preparare optimă :-) Timp de gătit, temperatură, garnitură, toate le găsiți aici!

Ingrediente

4

Materiale

  • 1 vas pentru gratinare
  • 1 pensulă (opțional)

Preparare

Preparare8 min
Timp așteptare30 min
Gătire1 oră
  • Cum să gătești o friptură de porc la cuptor? - Preparare etapa 1Scoateți carnea din frigider cu 30 de minute înainte. Topiți untul și tocați cățelul de usturoi. Turnați aproximativ jumătate din uleiul de măsline în fundul unui vas de gratinare și se distribuiți bine. Puneți friptura deasupra.
  • Cum să gătești o friptură de porc la cuptor? - Preparare etapa 2Turnați uleiul de măsline rămas peste friptură împreună cu untul topit. Puneți sare și piper. Adăugați rozmarinul. Întindeți uniform cu o pensulă (sau cu mâinile!).
  • Cum să gătești o friptură de porc la cuptor? - Preparare etapa 3Adăugați apă pe fundul vasului apoi puneți friptura la cuptor pentru 1 oră. Ungeți regulat și întoarceți la jumătatea gătitului.
  • Cum să gătești o friptură de porc la cuptor? - Preparare etapa 4Friptura dvs. este gata, o puteți însoți cu cartofi, piure de cartofi, fasole verde cu usturoi sau chiar o salată! Poftă buna !

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt cele mai bune condimente pentru friptura de porc?

Cele mai bune condimente pentru friptura de porc includ sare, piper, rozmarin, usturoi și, opțional, ierburi aromatice precum cimbru sau oregano.
Este recomandat să scoateți carnea din frigider cu 30 de minute înainte de gătire pentru a ajunge la temperatura camerei, ceea ce ajută la o gătire uniformă.
Friptura de porc se potrivește excelent cu piure de cartofi, fasole verde cu usturoi, salată verde sau legume la grătar.
Temperatura optimă pentru gătirea fripturii de porc la cuptor este de aproximativ 180-200 de grade Celsius, asigurând o gătire uniformă și o crustă delicioasă.
Pentru o friptură suculentă, se recomandă utilizarea pulpei de porc sau a cotletului de porc, deoarece acestea au un conținut mai mare de grăsime, ceea ce le face mai fragede și aromate.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 350Kcal
  • Carbo: 1g
  • Grăsimi: 19.7g
  • Grăsimi sat.: 5.3g
  • Proteine: 41.6g
  • Fibre: 0.6g
  • Zahăr: 0.4g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (186g)

Echipamente de gătit

cuptor

Atribute

Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.88/5, 8 voturi