Când ne gândim la masa de duminică, avem adesea în vedere o friptură însoțită de piure de cartofi și salată verde ;-) Vă oferim așadar rețeta noastră de friptură de porc la cuptor precum și toate sfaturile noastre pentru o preparare optimă :-) Timp de gătit, temperatură, garnitură, toate le găsiți aici!
Scoateți carnea din frigider cu 30 de minute înainte. Topiți untul și tocați cățelul de usturoi. Turnați aproximativ jumătate din uleiul de măsline în fundul unui vas de gratinare și se distribuiți bine. Puneți friptura deasupra.
Turnați uleiul de măsline rămas peste friptură împreună cu untul topit. Puneți sare și piper. Adăugați rozmarinul. Întindeți uniform cu o pensulă (sau cu mâinile!).
Adăugați apă pe fundul vasului apoi puneți friptura la cuptor pentru 1 oră. Ungeți regulat și întoarceți la jumătatea gătitului.
Friptura dvs. este gata, o puteți însoți cu cartofi, piure de cartofi, fasole verde cu usturoi sau chiar o salată! Poftă buna !